BULETIN INFORMATIV IJP PRAHOVA. 1 AUGUST 2022
Bărbat reţinut pentru tentativă la furt calificat
 
Ieri, 31 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti au identificat şi depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Ploieşti, bănuit de comiterea unei infracţiuni de tentativă la furt calificat. 
În fapt, la data de 31 iulie a.c., în jurul orei 14:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat ar fi spart un geam al unei societăţi comerciale de pe strada George Coşbuc din municipiu, cu intenţia de a sustrage bunuri din interiorul acesteia. În momentul în care bărbatul a fost observat de către apelant, acesta a fugit într-o direcţie necunoascută. 
În baza sesizării, s-a format echipă operativă care a efectuat verificări în zona comiterii faptei, bărbatul fiind depistat, la scurt timp în apropierea societăţii în cauză. 
În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că bărbatul nu a sustras bunuri din incinta societăţii. 
Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat. 
 
Infracţiuni la regimul rutier constatate de poliţiştii prahoveni
 
La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrulb Poliţiei municipiului Câmpina, Biroului Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I, din municipiu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiu. 
 
Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Ulterior, în jurul orei 18:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Comarnic, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza de competenţă au oprit, pentru control, pe strada Poiana, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani, domiciliat în oraş. 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Foto ilustrativ