CONSTATĂRILE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI DIN ULTIMELE 24 DE ORE
Reţinut de poliţiştii rutieri pentru infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 30 iulie a.c., în jurul orelor 20:30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Ştrandului, au observat faptul că la volanul unui autoturism se afla un bărbat care avea un comportament suspect.
 
A fost efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismului în cauză, însă conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, accelerând.
 
Imediat, poliţiştii au plecat în urmărirea acestuia iar după aproximativ 2 km, pe strada Cuptoarelor, din cauza vitezei excesive, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un gard din beton, fiind ulterior proiectat într-un copac aflat pe partea stângă a sensului său de mers.
 
Imediat după momentul impactului, conducătorul auto a coborât din autoturism cu intenţia de a fugi, moment în care a fost somat şi imobilizat de către poliţişti.
 
În urma verificărilor în bazele de date a reieşit faptul că, bărbatul în vârstă de 33 de ani din comuna Blejoi nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. 
 
De asemenea, autovehiculul aparţine unchiului conducătorului auto, care este plecat din ţară, declarând verbal că i-ar fi pus la dispoziţie autovehiculul nepotului său, dar să fie condus de către o persoană care deţine permis de conducere.
 
În baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul de 33 de ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente în vederea luării unei alte măsuri preventive.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.
La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 18:30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe şoseaua Vestului au oprit  pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Lipăneşti. 
Întrucât, la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
 
Tot ieri, în jurul aceleiaşi ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN1 în localitatea Bărcăneşti s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele verificări a reieşit faptul că, un bărbat în vârstă de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN1 pe sensul de mers Bucureşti către Ploieşti, la un moment dat a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus tot de un bărbat.
Întrucât conducătorul auto avea un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat rezultat pozitiv la substanţe posibil cu efect psihoactiv.
Bărbatul de 28 de ani din comuna Drăgăneşti a fost condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
O oră mai târziu, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I au oprit pentru control  un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Cornu. 
Întrucât conducătorul auto avea un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat rezultat pozitiv la substanţe posibil cu efect psihoactiv.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
 
Şi în această cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
Ulterior, în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală  Valea Doftanei, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră au oprit pentru control un autovehicul ce tracta o remorcă şi care circula pe DJ 100 E, din direcţia Telega Centru către Telega Vale.
 
Poliţiştii au identificat conducătorul auto, în persoana unui bărbat, în vârstă de 41 de ani, din din comuna Popeşti, judeţul Vrancea.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieşit faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere CU RESTRICTII – SUSPENDAT.
 
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ