BULETIN DE PRESĂ IPJ PRAHOVA.28 iulie 2022

Bărbat reţinut pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt

La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt, fapte comise pe raza municipiului.

În fapt, în perioada 21 aprilie- 4 mai a.c., persoana bănuită de comiterea faptelor ar fi sustras, în repetate rânduri mai multe produse alimentare din diferite societăţi comerciale de pe raza municipiului, fiind creat în urma activităţii infracţionale un prejudiciu total de aproximativ 1.000 de lei.

Astfel, în baza probatoriului administrat, aseară, faţă de bărbatul din municipiul Câmpina a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

 

Bărbaţi depistaţi în vederea executării pedepsei închisorii

La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Câmpina, pe numele unui bărbat în vârstă de 54 de ani, domiciliat în oraşul Băicoi.

Acesta a fost condamnat la 1 an de închisoare, pentru săvârşirea unei infracţiuni de lovire sau alte violenţe.

 

Tot ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi au pus în aplicare alte două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Jucătoria Ploieşti, pe numele a doui bărbaţi cu vârstele de 30, respectiv 60 de ani, din comuna Bărcăneşti.

Cei doi au fost condamnaţi la 4 ani şi 6 luni, respectiv la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea unor infracţiuni de furt calificat.

În cele trei cauze, poliţiştii au procedat la conducerea bărbaţilor la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, unde au fost încarceraţi.

 

Implicat într-un accident rutier aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice

 

La data de 27 iulie a.c., în jurul orei 15:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, au fost sesizaţi despre faptul că pe Drumul Naţional 1, în afara localităţii Băneşti a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un autoturism.

Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe Drumul Naţional 1, în localitatea Puchenii Moşneni, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din comuna Bărcăneşti, pe fondul unor defecţiuni tehnice ar fi pierdut

controlul direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu parapetul despărţitor, ulterior fiind proiectat în afara părţii carosabile.

Întrucât, la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Dosar penal întocmit pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

 

Noaptea trecută, în jurul orei 01:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Buşteni, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Valea Cerbului, din staţiune au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din municipiul Bucureşti.

 Întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice, bărbatul a declarat că a consumat, însă la solicitarea poliţiştilor de a se supune testării cu aparatul etilotest, acesta a refuzat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, refuzând şi de această dată. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

foto ilustrativ/ziarulincomod.ro