Judetul Prahova.Infracţiuni la regimul rutier
La data de 26 iulie a.c., în jurul orei 11:30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier-Poliţia municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Gorgota au oprit, pentru control, pe DJ 101 E, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 56 de ani, din comună. 
Întrucât, la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tot ieri, în jurul orei 18:30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpina, în timp ce acţionau pe raza municipiului în vederea combaterii abaterilor săvârşite de către pietoni, precum şi în vederea combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe Bulevardul Carol I. 
Cu ocazia legitimării conducătorului auto, acesta a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în municipiu. 
Întrucât în discuţia cu poliţiştii, bărbatul manifesta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sun influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ