Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane lansează campania naţională  Închisoarea nu este doar între gratii. Liberetatea unei victime a traficului de persoane depinde de alegerile tale
 
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane lansează campania naţională  Închisoarea nu este doar între gratii !  Liberetatea unei victime a traficului de persoane depinde de alegerile tale ! în cadrul proiectului Constinuarea consolidării capacităţii de combateree a traficului de persoane cu accent pe prevenire, cooperare şi recuperarea produselor infracţiunii, finanţat de Comisia Europeană.
Scopul campaniei îl constituie prevenirea traficului de persoane prin creşterea gradului de conştientizare a opiniei publice cu privire la rolul cererii în mecanismul traficului de persoane. 
Această campanie răspunde necesităţii abordării cererii care favorizează traficul de persoane şi include demersuri pentru diminuarea acesteia, contribuind astfel la atingerea obiectivelor stabilite la nivel european, prin Convenţia Consiliului Europei şi Directiva 36/2011 care prevăd măsuri exprese pe care statele trebuie să le ia pentru reducerea şi descurajarea cererii.
Campania se va derula pe o perioadă de 6 luni, până în luna decembrie 2022 şi cuprinde activităţi specifice derulate în mediul outdoor şi online, iar promovarea campaniei va fi susţinută de două persoane publice, cu mare notorietate în ceea ce priveşte publicul ţintă, Dorian Popa şi vloggerul Zaiafet. 
Ne dorim ca prin materialele realizate cu sprijinul celor două celebrităţi să putem accesibiliza şi promova mesajele antitrafic destinate descurajării cererii în rândul cetăţenilor români şi astfel să putem contribui la popularizarea unui trend de conştientizare şi denunţare a comportamentelor care conduc la exploatarea persoanelor vulnerabile.
Materiale care vor susţine campania outdoor sunt diversificate şi adaptate publicului targetat şi vor contribui în egală măsură la promovarea numărul TelVerde  0800 800 678 şi al  site-ului ANITP, în vederea accesării acestor canale de comunicare pentru informaţii suplimentare. 
 
Sursa:Comunicat Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane