Summitul Tinerilor revine în 2022, la Cluj-Napoca, cu o temă de interes major

În perioada 15 -18  septembrie, tinerii din România îşi dau întâlnire la Cluj-Napoca, în cadrul Summitului Tinerilor 7.0 | Rădăcini!

Evenimentul definitoriu pentru mişcarea de tineret din România revine cu un concept cu totul special, întoarcerea la rădăcini. Anul acesta, prin toate activităţile Summitului, se doreşte abordarea subiectului sustenabilităţii, un subiect de o importanţă majoră pentru viitorul tuturor generaţiilor, dar şi cel al participării reale a tinerilor. 

Summitul Tinerilor este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte dedicate învăţării, dezbaterii şi generării unor politici pentru tineri. La eveniment sunt invitaţi să participe tinerii cu iniţiativă, implicaţi în ONG-uri şi în comunităţile din care provin,  cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani. Evenimentul îşi deschide porţile şi pentru comunitatea de lucrători de tineret cu vârsta peste 35 de ani. Conceptul ediţiei actuale, întoarcerea la rădăcini, înseamnă revenirea la Cluj-Napoca, oraşul care a dat startul multor iniţiative care au stimulat creşterea mişcării de tineret din România. De asemenea, reprezintă şi conectarea tinerilor cu mediul în care trăiesc. Programul propus pentru această ediţie va aborda tematica sustenabilităţii şi a participării tinerilor, prin diverse conferinţe, ateliere de lucru, activităţi culturale şi prietenoase cu mediul. Scopul este ca participanţii să înţeleagă mai bine complexitatea subiectului, şi să conştientizeze importanţa abordării unui comportament sustenabil în viaţa lor. 

Summitul Tinerilor  7.0 este un eveniment organizat de Guvernanţa Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România (CTR), Federaţia Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT ( PONT) şi Banca Comercială Română (BCR). Evenimentul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ şi se realizează cu sprijinul Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Consiliului Judeţean Cluj şi a Casei de Cultură a Studenţilor “Dumitru Fărcaş” Cluj-Napoca.

A VII-a ediţie a Summitului Tinerilor are loc în Anul European al Tineretului şi este construită pe obiectivele 10: „O Europă verde şi sustenabilă” şi obiectivul 3: „O societate incluzivă” din cadrul Strategiei de Tineret a Uniunii Europene, fiind şi priorităţile pe care TRIO-ul Preşedinţiei actuale al Consiliul Uniunii Europene le abordează.

Înscrierile pentru a VII-a ediţie a Summitului au început deja! Aşa că dacă eşti un tânăr implicat şi motivat să schimbe ceva pentru tine şi generaţiile viitoare, nu rata şansa de a participa la eveniment. Completează formularul:  https://bit.ly/3caYjOV  şi hai să ne vedem în septembrie, la Cluj-Napoca! Formularul este deschis până în data de 10 august. 

Cazarea, masa şi materialele necesare pentru activităţi sunt asigurate de organizatori.  

Urmăreşte-ne pe următoarele pagini pentru a fi la curent cu toate informaţiile referitoare la eveniment: 

Facebook Capitala Tineretului din România 

Eveniment Summitul Tinerilor 7.0 

https://capitalatineretului.ro/ 

Sursa:Comunicat Consiliul Tineretului din România (CTR)