ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PE RAZA JUDEŢULUI PRAHOVA
Ieri, 24 iulie a.c., în mai multe intervale orare, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, au fost organizate 6 acţiuni punctuale în municipiul Ploieşti, în oraşele Urlaţi, Comarnic şi Buşteni, în localităţile Valea Doftanei şi Blejoi dar şi pe drumurile naţionale din judeţ. 
 
Acţiunile au avut drept obiective prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, descurajarea elementelor infracţionale, prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale, precum şi verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare, cu accent pe combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 
 
În cadrul acţiunii au fost legitimate peste 300 de persoane, au fost controlate peste 200 de autovehicule şi 25 de societăţi comerciale au fost verificate.
 
Astfel, au fost aplicate 111 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 55.000 de lei. 
 
De asemenea, au fost efectuate peste 100 de testări cu aparatul etilotest şi 15 testări cu aparatul DrugTest.
 
Totodată, au fost reţinute 5 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare a fost retras.
 
Exemple:
 
1.La data de 24 iulie a.c., în jurul orei 11:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi despre faptul că pe Drumul Naţional 72 s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care au fost implicate 3 autoturisme. 
 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 58 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 140 Ariceştii Rahtivani, ajungând într-o intersecţie ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani. 
 
În urma impactului celor două autoturisme, unul dintre ele a fost proiectat într-un altul care se afla oprit pe DJ 140, condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani. 
 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a celor 3 conducători auto, în cazul bărbatului în vârstă de 39 de ani aparatul a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În urma evenimentului rutier nu au fost înregistrate victime. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
2.Poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au depistat doi agenţi de pază, din cadrul unor societăţi comerciale din municipiu, care nu au respectat prevederile privind paza obiectivelor şi a bunurilor, astfel au fost sancţionaţi conform Legii nr.333/2003 şi a HG nr. 301/2012.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ/observatorulph.ro