BULETIN DE PRESĂ IJP PRAHOVA.20 iulie 2022
Reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe
 
La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 12:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că ar fi fost agresat fizic de către un vecin. 
 
În baza sesizării, s-a format echipă operativă care a constatat faptul că între cei doi bărbaţi cu vârstele de 47, respectiv 52 de ani ar fi avut loc un conflict spontan în urma căruia, bărbatul în vârstă de 52 de l-ar fi lovit în cap cu un obiect contondent pe celalalt bărbat. 
Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.  
În baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul în vârstă de 52 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
 
În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. 
 
Noaptea trecută, în jurul orei 00:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că un prieten de-al său ar fi fost agresat de către un tânăr. 
În baza sesizării,  s-a format echipă operativă care s-a deplasat de urgenţă la faţa locului constatând faptul că cei doi bărbaţi cu vârstele de 22, respectiv 31 de ani, în timp ce se aflau în incinta unei agenţii de pariuri din oraş au avut un conflict spontan. Ulterior, tânărul în vârstă de 22 de ani l-ar fi agresat cu un obiect tăietor-înţepător în zona feţei pe bărbatul în vârstă de 31 de ani, ulterior plecând de la faţa locului. 
 
În urma evenimentului,  bărbatul în vârstă de 31 de ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fără a rămâne internat. 
La scurt timp, persoana bănuită de comiterea faptei a fost depistată de poliţişti şi condusă la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii şi luării măsurilor legale. 
Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.  
 
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea, fără drept de obiecte periculoase.
 
 
Infracţiuni la regimul rutier constatate de poliţiştii prahoveni în ultimele 24 de ore
 
La data de 19 iulie, în jurul orei 15:00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe strada Calomfirescu din municipiu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Bucov. 
 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constat faptul că valabilitatea numerelor provizorii de circulaţie a expirat din luna februarie a acestui an. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere a unui autovehicul neînmatriculat. 
 
Ulterior, în jurul orei 15:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, produs la intersecţia străzilor Minerva şi Eremia Grigorescu.  
 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că, în timp ce se deplasa pe strada Minerva din municipiu, un bărbat în vârstă de 32 de ani nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului ,,stop" şi ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar. 
 
În urma impactului, maşina în care bărbatul a intrat în coliziune a fost proiectată într-un alt autoturism şi într-un microbuz, ambele aflându-se parcate. 
 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
Totodată, cu ocazia interogării bazelor de date a rezultat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Tot ieri, în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din municipiu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din municipiu. 
 
Cu ocazia verificării documentelor personale ale conducătorului auto şi ale autoturismului, s-a constatat faptul că tânărul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-reţiunut. 
 
Ba mai mult, în urma interogării bazelor de date a reieşit faptul că valabilitatea numerelor provizorii de circulaţie ale autoturismului este expirată din cursul anului trecut. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
 
Noaptea trecută, în jurul orei 01:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier în comuna Păuleşti au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Dumbrăveşti. 
Întrucât la înmânarea documentelor, bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, unde a refuzat recoltarea.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.
 
Femeie depistată în vederea executării pedepsei închisorii
 
Tot ieri, 19 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bălţeşti au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unei tinere în vârstă de 26 de ani, domiciliată în comuna Păcureţi. 
 
Aceasta a fost condamnată la 2 ani  şi 4 luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi delapidare. 
 
În cauză, poliţiştii au condus tânăra la Penitenciarul de Femei Ploieşti-Târgşorul Nou unde a fost încarcerată.
Sursă:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ