Constatările poliţiştilor prahoveni pe linie rutieră
 
La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 11:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în comuna Filipeştii de Târg au efectuat semnal regulamentar de oprire, pe DJ 101 P, unui bărbat care conducea o motocicletă fără numere de înmatriculare. 
Întrucât conducătorul motocicletei nu a oprit la semnalul poliţiştilor, aceştia au pornit în urmărirea lui folosind semnalele acustice şi luminoase.  
La scurt timp, poliţiştii au reuşit să oprească şoferul motocicletei acesta fiind identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 24 de ani din comună. 
Cu ocazia interogării bazelor de date s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar motocicletă nu este înmatriculată. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat şi conducere fără permis de conducere. 
 
Tot ieri, în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Băneşti au oprit, pentru control, pe DJ 100 D, din comuna Băneşti un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 35 de ani, din oraşul Băicoi. 
Cu ocazia verificării documentelor personale ale conducătorului auto şi ale autoturismului, s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-suspendat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
 
Seara trecută, în jurul orei 23:30 poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Drumul Naţional 1, în localitatea Bărcăneşti au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat în vârstă de 20 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti. 
Având în vedere comportamentul conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Sursă : IJP Prahova
 
Foto ilustrativ