Judetul Prahova. Infracţiuni la regimul rutier
La data de 15 iulie a.c., în jurul orei 10:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serivicu, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe strada Vasile Lupu, din direcţia străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino către centru.
 
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din oraşul Breaza, iar în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că numerele de circulaţie provizorii figurează ca fiind expirate.
 
În jurul orei 22.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din comuna Ceptura.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că numerele de circulaţie provizorii ale autoturismului figurează ca fiind expirate.
 
Şi poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier în municipiul Ploieşti, pe strada Gheorghe Lazăr au oprit pentru control un autotursim care avea montate plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii.
 
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 28 de ani, din judeţul Dâmboviţa, iar în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că numerele de circulaţie figurează ca fiind expirate.
 
În toate cele trei cazuri, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
 
Dosar penal pentru conducere cu autovehicul neînmatriculat şi fără permis de conducere
 
La data de 15 iulie a.c., în jurul orei 17.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil, în timp ce executau serviciul de patrulare, supraveghere şi control al traficului rutier în comuna  Călugăreni au oprit pentru control un tractor ce nu avea montate plăcuţele de  înmatriculare.
 
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Călugăreni, iar în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că autovehiculul în cauză nu figurează ca înregistrat.
 
Totodată, poliţiştii au mai constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere
 
Depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive
 
La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 00.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în cadrul acţiunii pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice, au oprit pentru control un autoturism care circula pe aleea de legătură cu Parcul municipal Vest. 
 
Întrucât conducătorul auto, în vârstă de 29 de ani avea un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat rezultat pozitiv la substanţe posibil cu efect psihoactiv.
 
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
O oră mai târziu, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Erou Radu Nicolae din oraşul Mizil au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din oraş.
 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.42 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ