Activităţile poliţiştilor Biroului Siguranţă Şcolară continuă şi pe perioada verii
Deşi anul şcolar s-a încheiat şi majoritatea elevilor se bucură de vacanţă, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară continuă activităţile informativ-preventive în unităţile de învăţământ unde încă mai sunt în desfăşurare activităţi didactice, fie că vorbim de grădiniţe sau chiar tabere de copii.  
 
Astfel, în perioada 5-8 iulie, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară au desfăşurat o serie de activităţi preventive în două grădiniţe din municipiul Ploieşti, scopul activităţilor fiind acela de familiarizare a micilor pietoni cu cele mai importante reguli privind circulaţia pe drumurile publice - în special modalitatea corectă de traversare, dar şi care sunt locurile în care joaca este permisă, în ce condiţii se pot deplasa cu bicicleta/trotineta şi ce reguli trebuie să respecte atunci când sunt pasageri în autovehicule.
 
În aceeaşi perioadă, activităţi au fost desfăşurate şi în cadrul unei tabere de copii din staţiunea Sinaia, interacţiunea realizându-se între poliţişti şi copii mai mari, de această data. Temele abordate cu această ocazie au fost legate de răspunderea juridică a minorilor, consecinţele comportamentului deviant în dezvoltarea tinerilor precum şi riscurile legate de consumul de substanţe cu efect psihoactiv.
 
În total, 130 de preşcolari şi de elevi au participat la aceste activităţi, menite să ajute şi să sprijine buna dezvoltare în societate a celor mai mici cetăţeni.
 
Sursa:IPJ PRAHOVA