Admiterea în colegiile militare s-a încheiat.120 de candidaţi, cu medii între 8,43 şi 10, admişi la Colegiul Militar “Dimitrie Cantemir” Breaza
Admiterea în colegiile militare s-a încheiat, odată cu repartizarea candidaţilor şi confirmarea locurilor ocupate.
36 dintre cei 120 candidaţi admişi anul acesta la CNM “Dimitrie Cantemir” Breaza sunt din Prahova.
120 de candidaţi, 82 de băieţi şi 38 de fete, au intrat, anul acesta, în clasa a IX-a, la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” Breaza, cea mai mică medie de admitere fiind 8,34. Pintre boboci se numără, însă, şi un absolvent cu 10. Este vorba despre o adolescentă absolventă a Colegiului Naţional “Dimitrie Cantemir” Oneşti, judeţul Bacău.
Printre “bobocii” de la Breaza se numără nu mai puţin de 36 de prahoveni. Unul dinte ei, absolvent de gimnaziu la Liceul Teoretic Filipeştii de Pădure, este al doilea pe lista admişilor, cu 9,94.
“Odată cu repartizarea computerizată în învăţământul liceal militar şi confirmarea locului obţinut, s-au risipit şi emoţiile celor care au ales să îmbrăţişeze cariera militară şi să-şi desăvârşească pregătirea în Colegiul Naţional Militar «Dimitrie Cantemir». Candidaţii de anul acesta au intrat cu medii mai mari decât în anul precedent, când mediile finale de admitere au fost cuprinse între 9,97 şi 8,14”, au anunţat reprezentanţii Colegiului care anul acesta a avut de 100% la examenul de Bacalaureat. 
De asemenea, absolventa sa cu 10 la Bac, Eva-Antonia Nedelcu, a obţinut cea mai mare medie (9,83) de repartiţie la admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar, dintre toţi absolvenţii de colegii naţionale militare din promoţia 2022.
Tot la Breaza s-a pregătit şi Ingrid Vârlan, ploieşteanca admisă anul acesta la Academia Militară "West Point" din SUA.