Ştiri de presă IPJ PRAHOVA.8 iulie 2022
Reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat
 
La data de 7 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Pentru Combaterea Furturilor din Locuinţă au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Ploieşti, la domiciliile a doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat. 
În fapt, la data de 14 iunie a.c., poliţitii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către un bărbat din municipiul Ploieşti despre faptul că în cursul nopţii de 13 spre 14 iunie a.c., i-ar fi sustrasă, din locuinţă, cantitatea de aproximativ 400 de grame de bijuterii din aur.
Prejudiciul total cauzat este de 120.000 de lei. 
În urma cercetărilor efectuate, cele două persoane bănuite de comiterea faptei au fost identificate, la domiciliile acestora fiind puse în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară.
Cei doi bărbaţi cu vârstele de 26, respectiv 33 de ani au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri. 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă. 
În baza probatoriului administrat, faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
Activităţile au beneficiat de sprijinul Jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploieşti.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.  
Cercetările sunt continuate de poliţişti, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. 
 
Dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat
 
La data de 7 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti Scăeni, în urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate au identificat persoana bănuită în cadrul unui dosar penal pentru furt calificat.
În fapt, la data de 9 spre 10 iunie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat din oraşul Boldeşti Scăeni, cu privire la faptul că i-ar fi fost sustrase, dintr-o anexă a locuinţei sale, un fierăstrău electric, un fierăstrău pendular, o bormaşină, o autofiletantă, un polizor unghiular, precum şi alte scule electrice.
În urma probatoriului administrat, poliţiştii au constatat faptul că persoana bănuită este un tânăr în vârstă de 17 ani, din oraş, care a fost condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii.
 
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
Tânăr depistat la volan, deşi avea permisul de conducere reţinut
La data de 7 iulie a.c., în jurul orei 21:00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Apostolache, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Podenii Noi au oprit, pentru control un autoturism care se deplasa pe DJ 100 L. 
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Bălţeşti. 
În urma interogării bazelor de date a rezultat faptul că tânărul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-reţinut. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Foto ilustrativ/necenzuratph.ro