ŞTIRI DE PRESĂ IJP PRAHOVA.7 iulie 2022
Poliţiştii prahoveni continuă acţiunile in judeţ
 
La data de 6 iulie a.c., în mai multe intervale orare, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat 4 acţiuni punctuale, în municipiul Ploieşti şi pe drumurile naţionale din judeţ.
Activităţile au avut ca obiectiv prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale, modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanţilor la trafic pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, prevenirea infracţiunilor contra persoanei şi patrimoniului, dar şi pentru verificarea legalităţii transportului de persoane în regim taxi.
Astfel, au fost legitimate peste 300 de persoane, au fost controlate peste 250 de autovehicule şi 6 societăţi comerciale au fost verificate.
De asemenea, au fost efectuate 75 de testări cu aparatul etilotest.
În cadrul acţiunilor au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 28.590 de lei.
 
Exemple :
 
În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului Rutier, în cadrul acţiunii organizate au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto de taxi, fiind reţinută totodată şi o autorizaţie de taxi.
 De asemenea, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au aplicat în total 84 de sancţiuni contravenţionale, 36 dintre acestea fiind aplicate bicicliştilor.
Totodată, au fost controlate 19 dube şi 29 de autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
 
Depistat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice
 
La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Apostolache, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comuna Gornet Cricov au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 28 de ani, din comună.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.45 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tânăr depistat în vederea executării pedepsei închisorii
 
Tot ieri, 6 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de poliţie Ploieşti au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Ploieşti, pe numele unui tânăr, în vârstă de 19 ani, domiciliat în municipiul Ploieşti
Acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat.
În cauză, poliţiştii l-au condus pe tânăr la Centrul de Detenţie Tichileşti, unde a fost încarcerat.
 
Foto ilustrativ/IJP PH