COMUNICAT DE PRESĂ CAS PRAHOVA. Măsuri  valul 6 Covid-Sars Cov2  

 Ţinând cont de creşterea numărului de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV-2, Casa de Asigurări de Sănătate Prahova reaminteşte tuturor cetăţenilor câteva aspecte relevante privind modificările legislative aduse în anul 2022 în ceeea ce priveşte perioada de acordare a concediilor medicale pentru carantină şi izolare.

Incepând cu data de 02.02.2022, perioada de izolare la domiciliu impusă persoanelor asimptomatice sau cu manifestări clinice uşoare sau medii care nu necesită oxigenoterapie, persoanelor nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 90 de zile este de 7 zile, iar pentru persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile este de 5 zile.

Potrivit Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 16/08.03.2022, au fost abrogate prevederile Hotărârii C.N.S.U. nr. 6/31.01.2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor stabilite. Astfel, începând cu data de 08.03.2022,  nu se mai instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România şi nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 care să ateste vaccinarea (pentru care a trecut o perioada de 10 zile de la finalizarea schemei complete), trecerea prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în ţară sau testarea negativă RT-PCR pentru COVID-19(efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării), precum şi pentru contacţii direcţi ai unei persoane confirmate pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa:Comunicat Casa de Asigurări de Sănătate Prahova

Foto ilustrativ/ziarulprahova.ro