BULETIN DE PRESĂ IPJ PRAHOVA. 4 iulie 2022
Reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe
 
La data de 2 iulie a.c., în jurul orei 23:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Comarnic au fost sesizaţi despre faptul că în curtea unui imobil din oraş are loc un conflict între două persoane.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că între doi bărbaţi cu vârstele 35 de ani, respectiv 43 de ani ar fi izbucnit un conflict spontan în urma unei neînţelegeri privind genul muzical pe care aceştia îl ascultau. 
Ulterior, conflictul a degenerat, cel de 35 de ani lovindu-l pe cel de 43 de ani, cu un obiect contondent, ulterior plecând de la faţa locului. 
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au depistat bărbatul bănuit de comiterea faptei, iar în baza probatoriului administrat, ieri, 3 iulie a.c., faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. 
Bărbaţi depistaţi la volan, deşi se aflau sub influenţa alcoolului sau având dreptul de a conduce suspendat
În dimineaţa zilei de ieri, 03 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi de identificare a conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efect psihoactiv au depistat, în trafic, în jurul orelor 07:15, respectiv 10:30 doi conducători auto care conduceau, deşi se aflau sub influenţa alcoolului. 
În fapt, în jurul orei 17:15, pe strada Ştrandului, poliţiştii au efecuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat. 
Cu ocazia legitimării, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul în vârstă de 45 de ani, din comuna Tomşani, emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, în jurul orei 10:30, pe strada Bobâlna, poliţiştii au identificat un alt bărbat în vârstă de 43 de ani, care efectua transport public de persoane în regim taxi, care de asemenea emana halenă alcoolică.
De această dată, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În ambele cazuri, şoferii au fost conduşi la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Tot în dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 08:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţiei Floreşti au fost sesizaţi despre faptul că în comuna Filipeştii de Târg la intersecţia străzii Stadionului cu DJ 720D, ar fi avut loc un alt eveniment rutier soldat cu pagube materiale. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 26 de ani, din comună, în timp ce se deplasa cu autoturismul personal pe DJ 720 D, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi intrat în coliziune cu gardul unei unităţi de învăţământ din satul Mărginenii de Jos. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
La data de 3 iulie a.c., în jurul orei 15:15, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Floreşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DJ 720 în satul Diţeşti au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa pe direcţia Floreşti-Moreni, fiind înregistrat cu aparatul radar cu o viteză peste limita legală.
Cu ocazia controlului s-a constatat că autoturismul este condus de un bărbat în vârstă de 63 de ani, din municipiu Câmpina.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că acesta firează cu permisul de conducere suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere  i-a fost suspendat.
Ulterior, în jurul orei 18:00,  poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Drajna, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DJ 102 B, în localitatea Ogretin au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, domiciliat în comuna Drajna. 
Întrucât, la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
 
În jurul orei 19:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Republicii din oraş s-ar fi produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că, un bărbat în vârstă de 64 de ani, din oraş, în timp ce se deplasa cu autoturismul personal, pe strada Republicii ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi intrat în coliziune cu gardul unei societăţi comerciale. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
 
Tot seara trecută, în jurul orei 20:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Republicii din oraş ar fi avut loc un alt eveniment rutier soldat cu pagube materiale. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 76 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce se deplasa cu autoturismul personal pe strada Republicii ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi intrat în coliziune cu gardul unui imobil. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Foto ilustrativ