IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.28 iunie 2022
Bărbat reţinut de poliţişti pentru săvârşirea a 4 infracţiunii de furt şi furt calificat 
 
La data de 27 iunie a.c., la sediul Poliţiei oraşului Plopeni s-a prezentat o femeie din oraş, care a sesizat faptul că în noaptea de 25 spre 26 iunie a.c., bicicleta fiului său ar fi fost sustrasă de pe scara blocului, fiind lăsată de aceasta în locul respectiv, la data de 25 iunie, în jurul orei 23:00. 
În urma cercetărilor efectuate, tot ieri, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată în persoana unui bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Vărbilău, care a fost prins în flagrant delict, în timp ce sustrăgea o altă bicicletă din scara unui bloc de pe strada Libertăţii din oraş.
Din verificări, a reieşit faptul că bărbatul ar mai fi sustras alte două biciclete, una de pe raza oraşului Plopeni , respectiv una de pe raza oraşului Vălenii de Munte, fapte comise în perioada 22 iunie – 26 iunie a.c.
Având în vedere probatoriul administrat, faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi furt calificat.
În urma prezentării bărbatului în faţa unităţii de parchet competente, faţă de acesta a fost luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
Conducător de autobuz depistat la volan sub influenţa alcoolului
La data de 27 iunie a.c., în jurul orei 06:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu au oprit, pentru control, un autobuz condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, domiciliat în comuna Cornu, care efectua transport public de persoane, curse regulate. 
Întrucât, la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Acţiune a poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti
La data de 27 iunie a.c., poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au organizat şi executat o acţiune în zona Gării de Sud, a Cartierelor 9 Mai şi Radu de la Afumaţi, Sala Sporturilor Olimpia, dar şi în zona centrală a municipiului, pe linia descurajării elementelor infracţionale, pentru prevenirea infracţiunilor contra persoanei şi patrimoniului şi combaterea consumului de droguri sau a substanţelor interzise, precum şi a fenomenelor cu impact stradal.
În intervalul orar 17.00-20.00, poliţiştii au legitimat 60 de persoane, au controlat 30 de autovechicule şi au verificat 3 societăţi comerciale.
Astfel, au fost aplicate 22 sancţiuni contravenţionale, 12 dintre acestea conform Legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Totodată, a fost reţinut şi un permis de conducere.
Valoarea totală a sancţiunilor este de 3.020 de lei. 
Exemplu:
În cadrul activităţilor, poliţiştii au depistat o femeie, în vârstă de 45 de ani, administrator al unei societăţi comerciale, din incinta unui complex situat în zona de Nord a municipiului, în timp ce oferea spre vânzare 34 de articole pirotehnice, fără a deţine autorizaţie în acest sens.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.
Drumurile Naţionale din judeţ, în atenţia poliţiştilor prahoveni!
La data de 27 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au acţionat pe Drumurile Naţionale din judeţ pentru verificarea respectării restricţiilor de tonaj instituite pe poduri, pasaje şi viaducte şi pe drumurile publice.
În acest context au fost controlate peste 200 de autovehicule, dintre care 20 de autoutilitare şi 15 autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Astfel, au fost aplicate în total 95 de sancţiuni contravenţionale, 75 dintre acestea conform O.U.G. 195/2002, 12  conform OUG 43/1997 (pentru restricţii de tonaj) şi 9 conform OUG 37/2007.
Totodată, au fost reţinute 2 permise de conducere şi constatate 2 infracţiuni la regimul rutier.
Valoarea sancţiunilor este de 25.350 de lei.
 
Foto ilustrativ