BULETIN DE PRESĂ.IPJ PRAHOVA. 26 iunie 2022
Arestat preventiv pentru comiterea a 3 fapte de furt
 
La data de 24 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului au reuşit identificarea şi depistarea unui tânăr în vârstă de 23 de ani bănuit de săvârşirea a trei fapte de furt. 
În fapt, în zilele de 22 mai, şi 26 mai a.c., tânărul ar fi sustras portofelele din genţile a trei femei, două din municipiul Ploieşti, respectiv una din comuna Bucov, în timp ce se aflau în zona centrală a municipiului. 
În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că persoana bănuită de comiterea faptelor este un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Ploieşti.
Astfel, în baza probatoriului administrat, la data de 24 iunie a.c., faţă de tânărul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar ieri, în urma prezentării acestuia în faţa unităţii de parchet competente, faţă de el a fost luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile. 
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
REZULTATELE ACŢIUNILOR PE LINIA CONSUMULUI DE ALCOOL SAU A SUBSTANŢELOR PSIHOACTIVE DIN CURSUL ACESTUI SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ
În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri prahoveni s-au aflat pe drumurile publice din judeţ în vedere identificării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice, cu accent pe identificarea acelora care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv. 
 
Exemple: 
 
În dimineaţa zilei de 24 iunie a.c., în jurul orei 10:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au oprit, pentru control, pe strada Oradea, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 57 de ani, din municipiu. 
Cu ocazia verificării documentelor, respectiv a autorizaţiei de circulaţie provizorie s-a constatat faptul că valabilitatea acesteia este expirată de la începutul lunii curente. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.
La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 19:30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Puchenii Mari, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Târgşorul Vechi au oprit, pentru control, pe strada Ilieşti un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 63 de ani, din comună. 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
În seara de 24 iunie a.c., în jurul orei 23:40, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Filipeştii de Pădure au oprit, pentru control, pe Dj 720 un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 26 de ani, din judeţul Dâmboviţa. 
Întrucât la înmânarea documentelor tânărul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
Şi în această cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
În noaptea de 24 spre 25 iunie a.c., în jurul orei 03:45 poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe strada Crivăţului.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că, în timp ce se deplasa pe strada Crivăţului din municipiu, o tânără în vârstă de 23 de ani ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare acroşând două autoturisme parcate, ulterior, unul dintre acestea fiind proiectat în gardul unui imobil. 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a tinerei, acesta a indicat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În urma evenimentului rutier, nu au fost înregistrate victime. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul  sub influenţa alcoolului.
La data de 25 iunie, în jurul orei 15:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă au oprit, pentru control pe Bulevardul Nicolae Bălcescu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 62 de ani, din comuna Gorgota.
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 
În jurul orei 19:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi,  în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza de competenţă au oprit, pentru control, pe strada Republicii un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Floreşti, care circula din direcţia Drumului Naţional 1 către centrul oraşului.  
Având în vedere faptul că tânărul manifesta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
Tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. 
Seara trecută, în jurul orei 23:30 poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Cocorăştii Colţ, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Brazi, au observat un autoturism care avea o deplasare sinuoasă. 
Au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, la volanul acestuia fiind indentificat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Brazi, constatându-se faptul că emană halenă alcoolică.  
Acesta a fost supus testării cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 13:00, poliţiştii din cadrul Scţiei de Poliţie Rurală Floreşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Filipeştii de Târg au oprit, pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 67 de ani, din comună. 
La solicitarea documentelor personale şi ale autoturismului, bărbatul a declarat faptul că nu are permis de conducere, fapt confirmat în urma verificărilor efectuate în bazele de date.  
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere. 
Ulterior, în jurul orei 15:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de servicu pe raza de competenţă au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa pe strada C.D.Gherea, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Apostolache.
În urma solicitării documentelor personale şi ale autoturismului, bărbatul nu a putut prezenta documentele autoturismului, motiv pentru care au fost efectuate verificări în bazele de date, reieşind faptul că valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie este expirată încă din luna octombrie a anului curent. 
La scurt timp, în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Doftanei au oprit, pentru control, un ATV condus de un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Valea Doftanei, care se deplasa pe DJ 102 I, pe raza comunei.
Cu ocazia solicitării documentelor, tânărul a declarat faptul că nu deţine niciun document, autovehiculul în cauză nefiind înmatriculat, fapt confirmat în urma interogării bazelor de date. 
În cele două cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.
 
În noaptea de 25 spre 26 iunie, în jurul orei 01:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina,  în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza municipiului au oprit, pentru control, pe Şoseaua Paltinu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiu. 
Cu ocazia solicitării documentelor personale şi ale autovehiculului, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, iar în urma interogării bazelor de date, a reieşit faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
Tot noaptea trecută, în jurul orei 01:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că pe o stradă din comuna Plopu, un autoturism ar fi intrat într-un şant.
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului constatând faptul că în timp ce se deplasa pe o stradă din comuna Plopu, un bărbat în vârstă de 31 de ani din comună ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare intrând în şanţul de pe marginea drumului, aferent sensului său deceplasare. 
Întrucât bărbatul se afla într-o vădită stare de ebrietate, poliţiştii i-su solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, aparatul indicând valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, acolo unde a refuzat recoltarea. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea  de la prelevarea de mostre biologice. 
 
Foto ilustrativ/DIGI24