Securizarea avansului – serviciu unic pe piaţa rezidenţială, oferit de dezvoltatorul Pleiades Residence

Prime Kapital, dezvoltatorul Pleiades Residence - cel mai verde proiect rezidenţial din Ploieşti, vine în sprijinul clienţilor cu un serviciu unic pe piaţa rezidenţială, ce are ca scop eliminarea potenţialelor riscuri la care aceştia sunt expuşi la plata avansului către dezvoltator.

Astfel, toţi clienţii care achiziţionează o locuinţă într-un ansamblu imobiliar dezvoltate de Prime Kapital pot opta pentru serviciul de securizare a avansurilor plătite. Acest serviciu presupune transferul sumelor achitate de către client într-un cont separat, asupra căruia se instituie o ipotecă pentru garantarea obligaţiei Prime Kapital de rambursare a avansului, dacă nu îşi îndeplineşte obligaţiile de livrare a locuinţei, asumate prin antecontractul de vânzare-cumpărare.

Serviciul este disponibil tuturor clienţilor care achiziţionează o locuinţă în oricare dintre proiectele dezvoltate de Prime Kapital în Bucureşti, Ploieşti sau Iaşi.

Serviciul vine cu o serie de avantaje unice pe piaţa rezidenţială, precum garantarea faptului că Prime Kapital nu va utiliza avansul achitat până când locuinţa nu este finalizată eliminând astfel riscul de pierdere a avansului, în cazul în care dezvoltatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile. Avansul va fi restituit imediat, clientul nemaifiind nevoit să treacă printr-un proces civil, deoarece, conform legii, contractul de ipotecă mobiliară constituie titlu executoriu.

Serviciul a fost lansat ca urmare a faptului că finanţarea tuturor proiectelor Prime Kapital (rezidenţiale şi de retail) este asigurată în parteneriat cu MAS PLC, cu sprijinul unei baze de investitori globali. Din acest motiv, Prime Kapital nu are nevoie să folosească sumele plătite în avans de clienţi pentru a-şi dezvolta proiectele. Astfel, în cadrul Prime Kapital, avansurile reprezintă o formă de angajament din partea celor care îşi doresc o locuinţă şi nu o sursă de finanţare.

De asemenea, compania îşi doreşte ca toţi clienţii să se simtă protejaţi în relaţia comercială pe care au dezvoltat-o cu Prime Kapital, astfel încât să se poată concentra doar pe bucuria de a achiziţiona o locuinţă nouă.

În Ploieşti, Prime Kapital dezvoltă Pleiades Residence, componenta rezidenţială a unui amplu proiect de regenerare urbană, dezvoltat pe fosta platformă „Uzina 1 Mai” ce va avea acces direct la Prahova Value Centre, recent finalizat. Complexul rezidenţial va oferi 17 tipuri diferite de unităţi, de la studiouri duble până la apartamente cu 2, 3 şi 4 camere, precum şi duplexuri şi penthouse-uri.

Pentru mai multe informaţii despre Pleiades Residence, vizitaţi https://pleiadesresidence.ro/

Sursa:Comunicat de presa Prime Kapital/Pleiades Residence