Programele Carrefour România din Ploieşti Shopping City încurajează obiceiuri de consum responsabile faţă de natură

În calitate de promotor al iniţiativelor pentru protecţia mediului, Ploieşti Shopping City face demersuri de a educa publicul pentru un consum responsabil şi de a reduce impactul asupra mediului înconjurător.

Alături de campania centrului comercial pentru reciclarea selectivă a deşeurilor, „Natura unui Mulţumesc”, hipermarketul Carrefour derulează propriile acţiuni care promovează comportamente de consum responsabile şi schimbă percepţia asupra plasticului şi a altor resurse.

Acţiuni de colectare a uleiului şi a bateriilor uzate

25% din poluarea apei este cauzată de uleiul uzat. În hipermarketul Carrefour din Ploieşti Shopping City, clienţii au posibilitatea de a aduce uleiul alimentar uzat, pentru a fi colectat responsabil. Pentru fiecare 4 litri de ulei uzat, li se oferă la schimb un litru de ulei proaspăt.

Astfel, în perioada 2019 – 2021, peste 600.000 de litri de ulei alimentar uzat au fost colectaţi.

Carrefour a implementat şi un program prin care pentru fiecare 6 baterii uzate sau acumulatori vechi aduşi la urnele speciale amplasate la Recepţie Clienţi în hipermarketurile Carrefour, clienţii sunt recompensaţi cu o baterie nouă cu scopul de a reduce poluarea cu astfel de deşeuri.

Au fost colectate până în prezent peste 31 de tone de baterii uzate.

Pe pagina oficială de Facebook a Carrefour România se desfăşoară şi campania educaţională Duminica Verde, prin care clienţii primesc sfaturi despre cum pot trece la obiceiuri mai bune, la cumpărături şi acasă, şi cum pot acţiona concret pentru a proteja mediul înconjurător.

Astfel, Carrefour România încurajează în mod curent consumatorii să reducă, reutilizeze şi să recicleze deşeurile.

Natura unui MULŢUMESC

 Începând cu luna ianuarie 2021, Ploieşti Shopping City a implementat campania Natura unui MULŢUMESC, prima iniţiativă dintr-un centru comercial din Ploieşti ce are drept scop crearea infrastructur

ii pentru colectarea selectivă în spaţiile comune, reducerea plasticului şi a risipei alimentare prin transformarea deşeurilor organice din food court în compost. Dezvoltată sub conceptul umbrelă #RESPONSIBLYTOGETHER, Natura unui MULŢUMESC este o campanie de conştientizare şi educare, adresată atât clienţilor, cât şi magazinelor din centrul comercial, şi încurajează comportamentul responsabil faţă de mediul înconjurător.

Sursa:Comunicat Ploiesti Shopping City