Prime Kapital a obţinut autorizaţia de construire pentru Faza 1 la Pleiades Residence din Ploieşti şi va începe construcţia până la sfârşitul primăverii

Prime Kapital, unul dintre cei mai importanţi investitori, dezvoltatori şi operatori imobiliari din Europa Centrală şi de Est, a obţinut autorizaţia de construire pentru Pleiades Residence, primul proiect car-free şi cel mai verde complex rezidenţial din Ploieşti, şi va începe lucrările până la sfârşitul primăverii.

Pleiades Residence constă în 498 de apartamente şi peste 400 de locuri de parcare dispuse într-o clădire supraterană pe trei niveluri. Complexul este componenta rezidenţială a unui amplu proiect de regenerare urbană, dezvoltat de Prime Kapital pe fosta platformă „Uzina 1 Mai” şi va avea acces direct la Prahova Value Centre, recent finalizat. Centrul comercial, care a fost deschis în decembrie 2021, va fi extins cu spaţii de agrement suplimentare, inclusiv restaurante şi cafenele în aer liber, care vor avea acces direct la spaţiile verzi dezvoltate ca parte a peisajului urbanistic Pleiades Residence.

Suntem incredibil de încântaţi să începem construcţia pentru Pleiades Residence după ce am primit autorizaţia de construire pentru Faza 1 a proiectului. Prin acest pas, ne continuăm angajamentul de a oferi locuinţe de înaltă calitate la un cost rezonabil.

Suntem încrezători că prin Pleiades Residence vom ridica standardul de calitate al locuinţelor din Ploieşti şi dorim să le mulţumim tuturor celor care au avut deja încredere în proiectul nostru”, a declarat Maggie Kitshoff, partener rezidenţial Prime Kapital.

Complexul rezidenţial va oferi 17 tipuri diferite de unităţi, de la studiouri duble până la apartamente cu 2, 3 şi 4 camere, precum şi duplexuri şi penthouse-uri. Data de finalizare a primei faze este estimată pentru finele anului 2023, investiţia totală în proiect fiind de peste 30 de milioane de euro.

Noul hub urban se bazează pe un concept inovator, care include servicii şi facilităţi secundare pe lângă cele două componente principale, retail şi rezidenţial, pentru a crea o comunitate urbană modernă şi plină de viaţă, care va deveni un reper municipal în viitor.

Pleiades Residence a fost dezvoltat la cele mai înalte standarde de sustenabilitate şi eficienţă energetică nZEB (nearly Zero-Energy Building). Acesta este singurul complex rezidenţial din Ploieşti care va beneficia de un proiect peisagistic integrat, cu plante şi arbori care au rolul de a purifica aerul şi de a reduce temperatura în zilele călduroase. Proiectat de studioul de arhitectură ADNBA, Pleiades Residence se întinde pe un teren de 18.400 de metri pătraţi, aproape jumătate din suprafaţă fiind dedicată spaţiilor verzi publice, fără acces auto.

Situat în partea de Sud a oraşului, ansamblul rezidenţial este conectat la toate punctele de interes din Ploieşti. Astfel, Pleiades Residence şi Prahova Value Centre sunt conectate la oraş printr-o reţea de străzi şi rampe care a fost deja dezvoltată de Prime Kapital, după o investiţie de 2,8 milioane de euro. Ca atare, societatea a creat soluţii de circulaţie publică sub podul existent, o rampă pentru conectarea parcării cu podul şi o stradă cu două benzi, trotuare şi piste pentru biciclete, care leagă strada Lupeni şi strada Andrei Ioachimescu de strada Semenicului şi apoi de strada Democraţiei.

Sursa:Comunicat de presa Prime Kapital