Proiecţie sold out la avanpremiera filmului Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie, în prezenţa echipei

Avanpremiera Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie, primul film fantastic produs în România în ultimii 30 de ani adresat generaţiei contemporane de părinţi şi copii, s-a bucurat de o proiecţie sold out, marţi, 23 martie, la Cinema City din Ploieşti Shopping City, sponsorul principal la filmului.

Cei peste 300 de spectatori, dintre care jumătate familii cu copii de toate vârstele, s-au putut bucura de film în prezenţa echipei, printre care actorul şi regizorul Andrei Huţuleac, scenaristul şi actorul Matei Dima (BRomania), Mihai Mănescu (scenarist & producător), actriţa din rolul principal Maya Noelle Prediger, criticul de film şi actriţa Irina Margareta Nistor, Costin Creţulescu (producător), Andrei Gatu (producător) şi Mişu Ionescu (director de imagine).

Atât regizorul filmului, Andrei Huţuleac, cât şi scenaristul filmului, Matei Dima, au declarat că premiera de la Ploieşti a fost una specială, autentică şi extrem de dinamică, vizionarea filmului fiind în prezenţa spectatorilor reali ai filmului, familiile cu copii de toate vârstele. Lacrimile părinţilor, întrebările şi râsetele zgomotoase ale copiilor, tăcerea bunicilor, dialogurile şuşotite dintre cei mari şi cei mici, toate reprezintă realul barometru de succes al filmului, adevărata reacţie la această poveste fantastică, au punctat cei doi invitaţi.

Tânăra actriţa din rolul principal, Maya Noelle Prediger, a transmis un mesaj emoţionant după proiecţie, declarând că filmul a fost făcut prentru a da speranţă familiilor care duc lupte ce par să nu se mai termine şi pentru a le arăta că nu sunt singuri. De asemenea, actriţa a încurajat vizionarea filmului de cât mai mulţi spectatori, întrucât toate încasările din vânzarea biletelor merg către Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei şi serviciile gratuite de îngrijire paliativă pe care aceasta le oferă copiilor şi familiilor.

Filmul este produs de Prietenii Casei Speranţei, Colorbitor, Viva la Vidra şi Chainsaw Europe. Lungmetrajul este distribuit de Vertical Entertainment şi va putea fi văzut începând cu 25 martie, doar în cinematografele din România.

Filmul readuce în prim plan una dintre cele mai importante opere literare pentru copii, o capodoperă care a încântat copilăria unor întregi generaţii din ultimul secol şi care nu a fost adaptată pentru marele ecran decât o singură data în 1965, în ecranizarea cu acelaşi nume, Amintiri din Copilărie, în regia Elisabetei Bostan.

Sursa:Comunicat Ploiesti Shopping City