Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie, primul film caritabil din România, are avanpremiera pe 23 martie, la Ploieşti Shopping City

Filmul Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie este inspirat de poveştile adevărate ale fundaţiei HOSPICE Casa Speranţei şi va avea avanpremiera de gală miercuri, pe 23 martie, ora 19.30, la Cinema City din Ploieşti Shopping City, în prezenţa echipei filmului.

Regizat de Andrei Huţuleac, după un scenariu semnat de Matei Dima (BRomania) şi Mihai Mănescu (Brand & Communications Manager HOSPICE Casa Speranţei), lungmetrajul are ca punct de plecare poveştile adevărate ale mai multor copii, pacienţi ai fundaţiei din Adunaţii Copăceni şi a fost creat pro bono, toate încasările fiind direcţionate către HOSPICE Casa Speranţei şi serviciile gratuite de îngrijire paliativă pe care aceasta le oferă copiilor şi familiilor.

Filmul este produs de Prietenii Casei Speranţei, Colorbitor, Viva la Vidra şi Chainsaw Europe.

Lungmetrajul este distribuit de Vertical Entertainment şi va putea fi văzut doar în cinematografele din România.

Proiecţie specială de gală, în prezenţa echipei filmului, la Ploieşti Shopping City

Avanpremiera va avea loc pe 23 martie, ora 19.30, la Cinema City din Ploieşti Shopping City, în prezenţa echipei filmului: regizorul Andrei Huţuleac, scenaristul şi actorul Matei Dima (Bromania), Mihai Mănescu (scenarist & producător), şi actriţa principală, Maya Noelle Prediger.

Andrei Huţuleac este unul dintre cei mai talentaţi actori şi regizori ai tinerei generaţii, cunoscut pentru rolurile sale din teatru şi film, cvadruplu nominalizat la premiile UNITER şi dublu câştigător al acestor premii în 2017 şi 2019.

Proiecţia filmului va fi precedată de o sesiune de Meet & Greet şi autografe.

Un adevărat apel la fantezie şi speranţă, Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie este un film pentru întreaga familie, care ilustrează călătoria fantastică a Marei (Maya Noelle Prediger) dintr-un centru de îngrijiri paliative în lumea de basm a satului Humuleşti, aşa cum este el prezentat în cea mai cunoscută carte a lui Ion Creangă, Amintiri din Copilărie. Filmul readuce în prim plan una dintre cele mai importante opere literare pentru copii, o capodoperă care a încântat copilăria unor întregi generaţii din ultimul secol şi care nu a fost adaptată pentru marele ecran decât o singură data în 1965, în ecranizarea cu acelaşi nume, Amintiri din Copilărie, în regia Elisabetei Bostan.

Toate încasările rezultate în urma distribuţiei filmului Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie vor fi direcţionate către HOSPICE Casa Speranţei, astfel încât fundaţia să continue să ofere servicii gratuite de îngrijire paliativă pentru cât mai mulţi pacienţi care au nevoie de acest lucru.

Copacul Dorinţelor creşte cu Ploieşti Shopping City – Care este dorinţa ta pentru o comunitate locală mai bună?

Ploieşti Shopping City este sponsor principal al filmului, iar iniţiativa face parte dintr-o serie de activităţi care susţin comunitatea, educaţia şi mediul înconjurător, în cadrul platformei de responsabilitate socială #ResponsiblyTogether.

Cu ocazia lansării filmului, Ploieşti Shopping City lansează campania Copacul Dorinţelor creşte cu Ploieşti Shopping City, o iniţiativă dedicată comunităţii locale prahovene, pe care centrul comercial doreşte să o crească împreună cu clienţii săi. Până pe 3 aprilie, ploieştenii sunt invitaţi să îşi înscrie pe pagina https://www.ploiestishoppingcity.ro/copaculdorintelor/ o dorinţă care ar putea îmbunătăţi comunitatea locală. La finalul campaniei, Ploieşti Shopping City va transforma în realitate una dintre dorinţele înscrise. Dorinţa înscrisă poate fi din domenii precum educaţie, artă, cultură, sănătate, sport, comunităţi defavorizate, sustenabilitate şi protecţia mediului înconjurător.

Sursa:Comunicat ploiesti Shopping City