Birou individual de Arhitectură Andra-Mihaela Georgescu
Câteva cuvinte despre noi: suntem o echipă de arhitecţi , designer, structuristi, instalatori care am hotărât să fuzionăm în avantajul clientului dar şi al nostru din punct de vedere profesional. Credem cu desăvârşire că munca în echipă de la bun început se concretizează în proiecte şi concepte complete, într-un timp mult mai scurt şi economic  pentru beneficiari. 
Ca specialişti, recomandăm o discuţie după ce a fost achiziţionat terenul pentru viitoarea construcţie sau chiar înainte de a-l cumpăra . Sunt câteva aspecte de care trebuie ţinut cont când ne gândim la poziţionarea unei case, funcţie desigur şi de necesităţile fiecăruia în parte.
  O casă pentru o familie numeroasă, va avea desigur mai multe camere de locuit (dormitoare)şi acestora le trebuie asigurată o însorire pentru cât mai multe ore din zi. De aceea este necesar un teren poziţionat în raport cu punctele cardinale.
Vecinătăţile sunt de asemenea foarte importante, într-o zonă cu locuinţe construire concentrat, trebuie să ne asigurăm că avem sufiecta supfata de teren pentru a ne putea depărta de limita de propietate astfel încât să nu umbrim sau să fim umbriţi de alte construcţii.
Nu mai vorbim de pericolul unui incendiu la una dintre case, care se va propaga destul de repede la vecinătăţi. O maşină de intervenţie are nevoie de minim 3.00 m pentru a putea  trece între două construcţii, sau între o construcţie şi  un gard. 
Autorizatile locale pot cer studii de însorire în cazul locuinţelor construite apropiat. 
 Prin acest Studiu de Însorire se analizează modul în care construcţia nouă va  putea primii lumina naturală fără să fie umbrită sau să nu umbrească clădirile alăturate, astfel că poate dicta şi aşezarea ei pe teren.
 Sunt cazuri în care se cer şi acodurile  legalizate ale  vecinilor, când terenul este îngust şi suntem nevoiţi să ne apropiem de o latură a acestuia.
   Recomandarea pentru toţi cei care doresc să construiască sau să amenajeze o locuinţă, este să fie foarte atenţi în alegerile pe care le fac. Să fie cinstiţi cu buzunarul propriu şi bugetul familiei. Să aleagă produse şi soluţii sustenabile.
Să aleagă întâi de toate funcţionalitatea şi ergonomia şi să ţină cont în primul rând de bună organizare a spaţiului. Să apeleze la specialist în domeniu chiar dacă costă.
La final vor vedea că acel “cost” este de fapt un “câştig”.
  Să aibă încredere în capacităţile creative ale specialiştilor în domeniu. 
Rolul lor este să scoată la lumina personalităţile lor, în funcţie de nevoile specifice, hobby-uri, stil de viaţă, să se încadreze în bugete, în termene de execuţie, în alegerea celor mai bune soluţii, echipamente, material, echipe, să le faciliteze întreg procesul de proiectare şi execuţie, să-l scape de alergătură şi timp pierdut de la locul de muncă, să îi conducă la realizarea visului.
Concret, practic, sustenabil.
 
Arhitect Andra-Mihaela Georgescu – Birou Individual de Arhitectură
 
Contact:
BIROU INDIVIDUAL DE ARHITECTURĂ, NR.115,
Arhitect cu drept de semnătură -TNA: 5053
Str. Mândră, nr.10, Ploieşti, Prahova, ROMÂNIA
Tel:0722 161 872