Travel Mix devine prima televiziune în format 8K din România
 
Consiliul Naţional al Audiovizualului a autorizat, marti, postul de televiziune Travel Mix sa emită şi în formatul 8k. Postul emite în prezent în formatul SD, HD şi 4K, iar varianta 8K va fi disponibilă atât în aplicaţia Diaspora TV precum şi în diferite reţele de cablu tv si reţele IP-TV.
 
Rezolutia 8k presupune tehnologie la cel mai înalt nivel, cu o calitate de 16 ori mai mare decât formatul HD.
 
“Travel Mix a intrat de astăzi într-o altă ligă a tehnologiei, este un obiectiv mai vechi al nostru. Emitem programe de 2 ani în formatul 4k şi ne dorim evoluţia, este un parcurs plin de provocări editoriale şi tehnologice. Sunt deja de câtiva ani televizoare 8K disponibile în supermarketuri şi observam o scădere de preţ de la an la an cu 50%. Estimăm că, în urmatorii ani vor ajunge la preţuri cât mai accesibile. De asemenea, conţinutul 8k se regăseşte şi pe platforme digitale precum Youtube. Travel Mix este şi primul post din România care renuntă la formatul SD, format în care emite de mai bine de 11 ani. Sunt foarte multe obiective şi destinaţii turistice deosebite ce merită a fi promovate în pas cu tehnologia momentului. Ţin să le multumesc colegilor din echipa Travel Mix pentru această performanţă precum şi telespectatorilor care apreciază programele Travel Mix, a declarat Laurentiu Megelea, reprezentantul postului.
 
Televiziunea de turism Travel Mix produce documentrare şi reportaje cu tematică de turism şi promovează turismul în toate formele lui.