MARTIE ESTE DESPRE IUBIRE (NU-I AŞA? )Daca nu stim sa ne iubim pe noi insine, ce iubire sa daruim?
 
Doar avand stima si incredere in noi, puten darui altora din prea plinul frumusetii noastre. Cum????
Să fii mai blând cu tine. Nu te mai critica, nu te mai judeca, nu te mai pedepsi pentru lucrurile pe care nu le faci aşa cum „ar trebui”. Nu mai alerga după a face „ce trebuie”, aleargă după a face „ce simţi”.
 Poate că va dura până să aflii ce simţi, dar eşti fericit doar atunci când faci ceea ce îţi doreşti tu, nu atunci când faci ceea ce vor ceilalţi.
Să laşi oamenii să se supere. Atunci când vrei să descoperi lucruri despre tine, oamenii din jur se sperie, pentru că le arăţi prin propriul tău exemplu că vrei şi poţi să ieşi din tipar, pentru a fi fericit.
 Atunci când cei din jur îşi proiectează propriile frici asupra ta şi încearcă să te readucă pe calea pe care ei o consideră „cea bună”, uneori folosesc supărarea drept armă. Iar supărarea lor se manifestă câteodată sub formă de şantaj, poate chiar manipulare, comportamente menite să trezească în tine vinovăţia. De multe ori aproape că cedezi, doar pentru a împăca pe cineva drag.
 Ca să descoperi ce te face fericit e necesar să înveţi să trăieşti ştiind că există oameni care s-au supărat. 
Lasă oamenii să se supere, e dreptul lor, aşa cum este dreptul tău să faci ceva ce tu iubeşti. Dacă te vor înţelege, te vor accepta. Dacă nu, este strict treaba lor, este alegerea lor, aşa cum a fi fericit devine alegerea ta.
Să faci schimbări când ceva nu merge. Nu te bloca! 
Dacă ai făcut ani la rând aceleaşi lucruri cu aceleaşi rezultate, ieşi puţin din tipar. Caută drumuri noi, mai puţin bătătorite, şi aventurează-te să păşeşti pe acolo pe unde nu ai mai trecut niciodată. Fă ceva difeerit! 
Poate că o să meargă, sau poate că nu. Dar ai mai multe şanse de a reuşi dacă încerci ceva nou, decât dacă te mulţumeşti cu a observa cum primeşti mereu acelaşi lucruri cu care nu eşti fericit. 
Viaţa înseamnă riscuri, aşa că asumă-ţi şi tu câteva!
Să judeci mai puţin şi să iubeşti mai mult. Dacă ai tendinţa de a privi şi-a judeca, să nu te mire că eşti nefericit. Nu poţi găsi fericirea dacă vezi mai mult ce-i urât decât ce-i frumos în lume şi în oameni. 
Atunci când vezi lucruri rele în ceva sau în cineva, înseamnă că lucrurile acelea se află de fapt în tine, însă tu nu le poţi accepta. Când nu poţi accepta lucruri din tine, nu poţi accepta fericirea. 
Aşa că atunci când te surprinzi într-un act de a judeca, de a critica, pentru fiecare lucru urât care îţi vine automat în minte, cauta altul frumos. Pentru fiecare defect pe care îl observi la cineva, cauta şi o calitate. În felul ăsta vei fi mai deschis pentru a vedea frumuseţea din oameni, din situaţii, din tine.
 Şi vei înţelege astfel că nu există doar oameni buni sau rai, ci că fiecare este o combinaţie cu de toate. Iar în asta constă frumuseţea şi unicitatea
.
Să fii mai tolerant la schimbare. Lumea se schimbă în fiecare zi. Mâine nu va mai fi că azi, aşa cum azi nu mai este ca ieri. Poţi să stai închis în carapacea ta, împotrivindu-te schimbării, sau te poţi adapta, acceptând să evoluezi odată cu lumea. 
O viaţă fără evoluţie este o viaţă irosită, aşa că lasă-te dus pe val, cu riscul de a nu şti ce te aşteaptă mâine. Nu mai retrăi ce-a fost, nu te mai gândi că în trecut era mai bine, ia lucrurile aşa cum sunt şi mergi către necunoscut. Vei fi mai fericit aşa.
Să îţi asumi oamenii de lângă tine. Dacă eşti într-o relaţie cu cineva, cel mai greşit lucru pe care l-ai putea face ar fi să vorbeşti de rău omul de lângă tine.
 Dacă lucrurile între voi nu stau deloc bine, încheie acest episod din viaţa ta şi mergi pe altă cale, mulţumind pentru experienţă. 
Dacă însă nu e chiar aşa de negru şi alegi să rămâi, încetează să-i mai vânezi defectele, încetează să îi scoţi în evidenţă greşelile şi începe să priveşti şi să întăreşti comportamentele pozitive. 
Arată-ţi respectul prin gesturi mici de mulţumire şi aminteşte-ţi că nu există persoana perfectă, că fiecare are propriile idei, propriile perceptiii despre viaţa, propriile defecte. A încerca să le accepţi reprezintă o dovadă de respect faţă de persoană de lângă tine.
 Pentru că până la urmă, fiecare om îşi doreşte să fie acceptat şi respectat. Nu uita că tu ai ales persoana de lângă tine, exact aşa cum este ea.
Să oferi mai mult. Gata, nu mai aştepta! Nu mai aştepta să primeşti dragoste, înţelegere, atenţie, compasiune, respect. Nu eşti o victimă decât dacă renunţi la puterea ta. 
Şi renunţi la puterea ta atunci când aştepţi să primeşti, atunci când aştepţi să-ţi fie satisfăcute nevoile, fără ca tu să ai implicarea ta. Dacă vrei să primeşti, învaţă să oferi.
 Pentru că oferind din lucrurile de care tu ai nevoie, dai o lecţie prin puterea exemplului. Iar când exemplul tău este unul demn, ajungi să şi primeşti până la urma ceea ce-ţi doreşti. 
Oferă dragoste, oferă înţelegere, oferă un umăr pe care să se poată plânge. Oferă ceva cuiva, fără să-ţi setezi aşteptări, fără să ai vreun interes în a primi. Pentru că oricum lucrurile pe care le dai se întorc înzecit asupra ta.
Poate că te-ar ajuta să îţi propui să faci toate acestea în 2016.
 Sunt lucruri simple, care te vor întoarce puţin către umanitate. Umanitatea pe care tindem să o pierdem făcând ceea ce „trebuie” în loc de ceea ce ne place. 
Anul ăsta permite-ţi să-ţi iei un răgaz. Dă-ţi voie să te apropii mai mult de tine şi de esenţa ta. Stabileşte-ţi acest obiectiv şi vei înţelege de ce fericirea este călătoria şi nu destinaţia în sine.
Va iubesc si stiti asta !!!!!!

 

 

 

 

 

CABINET PSIHOLOGIC - Cătălina DAN

TEL: 0727.228.057

AVIZAT de Ministerul Transporturilor pe SIGURANŢĂ TRANSPORT 2017.

Oferă următoarele servicii psihologice în cele 3 specializări: PSIHOLOGIE CLINICĂ psiho-diagnostic şi evaluare subiectiv - emoţională, cognitiva, comportamentală, bio-fiziologica, a personalităţii, consiliere şi terapie sportivă (copii, adolescenţi, adulţi) - rapoarte de evaluare pentru comisia de handicap, etc .

PSIHOLOGIA TRANSPORTURILOR - Psiholog Specialist - Testări şi evaluări în vederea obţinerii permiselor auto (toate categoriile)- pe SIGURANŢA TRANSPORTURILOR 2017 (Cabinet agreat de Ministerul Transporturilor)- prevenţie şi consiliere, etc.

PSIHOLOGIA ORGANIZĂRII MUNCII - Evaluări în vederea angajării, cele periodice, susţinerea examenelor, (cabinet agreat de ANAF), selecţie de personal, intervievări, etc. Servicii de calitate Profesionalism Confidenţialitate .

Vă aşteptam cu mare drag! -

Pentru programări Luni-Vineri 8.00-18.00.