Ploieşti Shopping City şi Şcoala de Flori au creat o pădure în mall, în cadrul iniţiativei de încurajare a colectării selective „Natura unui MULŢUMESC”
Pentru a atrage atenţia asupra nevoii unui comportament responsabil şi prietenos faţă de natură, Ploieşti Shopping City a creat în centrul comercial un colţ de pădure, cu ajutorul floriştilor de la Şcoala de Flori. Proiectul face parte din campania „Natura unui MULŢUMESC”, prima iniţiativă de colectare selectivă şi administrare a deşeurilor la sursă a unui centru comercial din Ploieşti. 
Pentru realizarea pădurii din mall, echipa de florişti, condusă de Ileana Militaru, a folosit 1000 de bulbi de primăvară (zambile, lalele, muscari, narcise albe, narcise galbene, ghiocei, primule, erica, calluna) şi 200 metri pătraţi de muşchi de pădure. Aşadar, în următoarele luni, copaci naturali şi flori proaspete vor întâmpina vizitatorii Ploieşti Shopping City cu parfum de primăvară în semn de mulţumire pentru implicarea în campania de colectare selectivă a deşeurilor şi atitudinea responsabilă faţă de mediul înconjurător.
Natura unui MULŢUMESC
Ploieşti Shopping City a implementat începând cu luna ianuarie 2021 prima iniţiativă de colectare selectivă şi administrare a deşeurilor la sursă într-un centru comercial din Ploieşti. Desfăşurată sub conceptul Natura unui MULŢUMESC, campania dă voce beneficiarilor direcţi: Apa, Pădurea, Oraşul şi pune publicul faţă în faţă cu schimbările pe care colectarea selectivă le poate aduce concret în fiecare dintre cele trei medii. 
Natura unui MULŢUMESC este o campanie de conştientizare şi educare, adresată atât clienţilor, cât şi magazinelor din centrul comercial, şi încurajează comportamentul responsabil faţă de mediul înconjurător. În calitate de promotor al iniţiativelor pentru protecţia mediului, Ploieşti Shopping City îşi propune educarea publicului pentru un stil de viaţă prietenos cu natura.
În prima etapă a proiectului, în Ploieşti Shopping City s-au instalat recipiente de colectare selectivă compartimentate după tipul de deşeu: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă, deşeu menajer. Prin realizarea procesului de colectare selectivă, clienţii centrului comercial pot contribui la reducerea consumului de energie, reducerea poluării, păstrarea unui mediu curat şi reducerea cantităţilor de deşeuri depozitate, cu efecte pozitive vizibile şi imediate asupra oraşului şi a naturii. 
În cea de-a doua etapă a proiectului, în zona de food court a mall-ului a fost implementat un sistem de colectare selectivă pentru reciclarea corectă a deşeului menajer şi reducerea plasticului, o strategie proactivă de colectare a deşeurilor la sursă. Bazată pe regula celor 4R: Refoloseşte, Redu, Reciclează, Repetă!,  iniţiativa va fi un exemplu de economie circulară şi un mod eficient de a proteja mediul, prin reducerea cererii pentru resurse naturale noi şi conservarea resurselor limitate neregenerabile. 
#ResponsiblyTogether
Proiectul Natura unui MULŢUMESC este comunicat sub platforma de responsabilitate socială #ResponsiblyTogether (Responsabili, Împreună) şi reprezintă angajamentul Ploieşti Shopping City pentru dezvoltarea şi susţinerea comunităţii. Aceasta va reuni toate iniţiativele centrului comercial, dedicate pilonilor de sustenabilitate precum educaţia, comunitatea şi protecţia mediului.
 
Mai multe detalii pe https://www.ploiestishoppingcity.ro/   şi pe pagina de Facebook.