“Mulţumesc, domnule profesor!” de Patricia Polacco:  o carte omagiu pentru profesori

Editura Frontiera a lansat în luna februarie o nouă carte scrisă şi ilustrată de Patricia Polacco, Mulţumesc, domnule profesor!. Este una dintre poveştile cele mai emoţionante ale Patriciei Polacco, un omagiu adus tuturor profesorilor care schimbă în bine viaţa elevilor lor. 

Cartea spune povestea adevărată a scriitoarei Patricia Polacco, care a suferit de dislexie în copilărie. Traducerea este semnată de Camelia Vida-Raţiu, traducătoare loială a acestei îndrăgite autoare.

Personajul principal din “Mulţumesc, domnule profesor!” este micuţa Trisha, care îşi doreşte mult să citească. Din păcate, literele i se încurcă în faţa ochilor ori de câte ori ia cartea în mână. Iar când încearcă să facă adunări sau scăderi, socotelile ei seamănă cu nişte turnuri gata să se prăbuşească. Deşi are tot sprijinul de la bunica ei, Trisha suferă şi începe să creadă că e grea de cap… Viaţa Trishei se schimbă odată cu sosirea unui nou profesor la clasă, care îi dă încredere şi îi arată cu blândeţe un nou mod de a învăţa.

Cărţile Patriciei Polacco emoţionează întotdeauna, pentru că în spatele lor se află poveşti adevărate din viaţa scriitoarei. Această carte dedicată domnului profesor din copilărie este cu atât mai actuală în zilele noastre, când ne întrebăm cu toţii cum ar trebui să arate un educator de care copiii noştri să prindă drag.” - Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera

Patricia Polacco este autoare şi ilustratoare americană pentru copii. Provenită dintr-o familie cu tradiţii culturale mixte (irlandeze după tată şi ruso-evreieşti după mamă), Patricia Polacco a crescut împreună cu bunicii, înconjurată de poveştile şi amintirile lor. A scris peste 100 de cărţi pentru copii, toate inspirate din copilăria ei şi impregnate de nostalgia tradiţiilor familiale. Alte cărţi scrise de Patricia Polacco şi apărute la editura noastră: „Recenka şi ouăle de Paşti”, „Când tună a tort”.

Mai multe detalii despre fiecare titlu sunt disponibile pe www.editurafrontiera.ro.