ATENTIE VIRUS  PE WHATSAPP,frauda in numele Carrefour . Nu deschideti acel link
Un mesaj fals, în numele Carrefour, se răspândeşte masiv pe WhatsApp. Tentativa de fraudă conţine promisiunea câştigării unui card cadou de 200 de euro cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de la primul magazin din reţeaua multinaţionalei. Compania a reacţionat pe Facebook: ”Vă rugăm să nu daţi curs instrucţiunilor primite în mesaje şi să nu daţi click pe linkuri”.
Mai multe persoane au  primit pe WhatsApp, de la prieteni, un mesaj prin care erau ademeniţi să participe la o tombolă online în numele Carrefour dotată cu premii constând în tichete de cadou de 200 de euro.
 
Cei care accesează link-ul pot fi victimele unor fraude informatice constând în furt de date personale, inclusiv de identificare bancară.
 
Mesajul companiei Carrefour România postat pe pagina oficială de Facebook:
 
Dragi clienţi, Mesajele care circulă pe WhatsApp legate de câştigul unui card cadou în valoare de 200 de euro şi cele despre „Sărbătorirea a 70 de ani” sunt înşelătoare şi nu ne aparţin.
Vă rugăm să nu daţi curs instrucţiunilor primite în mesaje şi să nu daţi click pe linkuri.
Numele şi sigla Carrefour sunt folosite în mod abuziv. Investigăm situaţia pentru a opri, cât de curând posibil, aceste campanii false. Mulţumim pentru înţelegere!