”Babyteeth: prima iubire”, de vineri pe ecranele din Ploieşti
Câştigătorul Trofeului Transilvania şi a Premiului Publicului la TIFF aduce pe acelaşi ecran actori din Game Of Thrones, Animal Kingdom şi The Dark Knight Rises, alături de starul seriei HBO Sharp Objects.
 
”Babyteeth este o comedie sfâşietoare despre ce bine e să nu mori încă şi despre cât de departe putem merge în numele iubirii. ” - Shannon Murphy, regizoare.
„Babyteeth: Prima iubire” o aduce pe marile ecrane din România pe actriţa Eliza Scanlen, starul seriei HBO Sharp Objects, în rolul unei adolescente care la 16 ani trăieşte ultimele faze ale unei boli incurabile şi miracolul primei iubiri. Sub privirea neputincioasă a celor doi părinţi, Milla îşi trăieşte povestea de dragoste alături de Moses, un traficant de droguri de 23 de ani, care o ajută să descopere fericirea în lucruri mărunte.
Emoţionant şi plin de umor, debutul australienei Shannon Murphy a câştigat ”Trofeul Transilvania” şi ”Premiul Publicului” la TIFF.
 
 
”Babyteeth: Prima iubire” va fi lansat în 50 de cinematografe din 30 de oraşe din România, pe 25 septembrie iar la Ploieşti se va vedea la Cinema City Ploieşti Shopping City. Biletele sunt disponibile aici.
În rolurile celor doi părinţi îi regăsim pe multi-premiata actriţă Essie Davis (”The Babadook”, ”Game Of Thrones”, ”Miss Fisher’s Murder Mysteries”) şi pe Ben Mendelsohn (”Bloodline”, ”Animal Kingdom”, ”The Dark Knight Rises”, ”The Outsider”.)
Debutul australienei Shannon Murphy are la bază o piesă de teatru scrisă de Rita Kalnejais, care a făcut şi adaptarea pentru film. 
 
”Ambiţia mea legată de Babyteeth a fost să găsesc un limbaj cinematic care să se potrivească tonului deosebit, ireverenţios şi sentimental din scenariul isteţ al Ritei Kalnejais. Am fost inspirată de provocarea de a armoniza această dualitate umor – durere în fiecare cadru al filmului. Nu putea fi loc de ezitări în abordarea mea, menită să o prezinte cât mai autentic pe protagonista noastră, Milla, care, la 16 ani, e în punctul în care se simte cea mai vie, deşi îşi înfruntă brusc propria mortalitate.” - Shannon Murphy.
 
”Babyteeth: Prima iubire” a avut premiera internaţională în competiţia Festivalului de Film de la Veneţia şi i-a adus lui Toby Wallace Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun actor tânăr. În România filmul a fost prezentat în avanpremieră la TIFF, unde a primit marele premiu – ”Trofeul Transilvania” şi Premiul Publicului pentru Cel mai bun film din competiţie.
”Babyteeth: Prima iubire” va fi lansat în cinematografele din România pe 25 septembrie. Lista oraşelor şi cinematografelor, precum şi programul filmului pot fi consultate aici: https://www.badunicorn.ro/babyteeth/ 
 
Lansată în 2017, Bad Unicorn este o firmă de distribuţie de film de autor. În portofoliul Bad Unicorn se mai regăsesc filmele: Despre trup şi suflet / On Body and Soul, Tărâmul Binecuvântat / God’s Own Country, Pororoca, Atelierul / L’atelier, Dovlatov, Utøya - 22 iulie / Utøya: July 22, Vinovatul / The Guilty, Păsări călătoare / Birds of Passage, Amanda, MO, Dumnezeu există şi numele lui e Petrunija / God Exists, Her Name Is Petrunija, Copilul problemă / System Crasher, colectiv, Corpus Christi, Another Round.