Psihologia spionării virtuale


22 aprilie 2020
Catalina Dan

Psihologia spionării virtuale
 
Psihologia spionării virtuale 
 
“Unde eşti? Cu cine eşti? Când vii? Cine te-a contactat? De ce ai întârziat?
 
De ce eşti prieten(ă) pe Facebook cu X?”.
 
Ţi se pare cunoscută abordarea?
 
De la simpla chestionare şi până la accesarea frauduloasă a conturilor de socializare virtuală a partenerului nu este decât un pas. Oamenii geloşi prin construcţie au, pe tot mapamondul, o fascinaţie uriaşă pentru spionarea activităţii online a apropiaţilor.
 
Soţii se uită în discuţiile soţiilor şi viceversa, părinţii trag cu ochiul la conturile de socializare ale tinerilor, femei şi bărbaţi deopotrivă nu se pot abţine şi caută să afle ce mai fac foştii iubiţi… Unora le permit accesul chiar partenerii, în vreme ce alţii fac tot posibilul să afle parola şi să spioneze, neştiuţi de nimeni, activitatea virtuală a celor alături de care trăiesc.
 
Foarte multe căsnicii, relaţii şi prietenii au luat final din pricina acestui lucru. Chiar şi oamenilor care nu au nimic de ascuns, faptul că sunt spionaţi de partenerii lor le dă un sentiment extrem de neplăcut: cel al lipsei de încredere. În plus, persoana care este controlată se simte ţinut în permanenţă sub observaţie, iar sentimentul intimităţii are de suferit.
 
O trăire similară au femeile când li se controlează prin geantă, iar bărbaţii simt asta când altcineva le conduce maşina. Controlul şi posesivitatea duc la despărţire, de cele mai multe ori Cei care invadează – fără permisiune şi în mod repetat – spaţiul personal al partenerilor dau dovadă de un tip de personalitate axat pe control, posesivitate şi transformarea celuilalt în proprietate personală. E ca şi cum ar dori să aibă controlul asupra tuturor activităţilor partenerului. Uneori este o inerţie a modului de gândie de la începutul unei relaţii, atunci când cei doi îşi promit că vor împărţi orice.
 
Din acest motiv unii îşi fac cont comun de Facebook.
 
Mai târziu se va dovedi că intimitatea, fie ea şi virtuală, este bine să depindă doar de propria persoană. Aşa se explică de ce, ulterior, fiecare îşi face un cont virtual secret şi totul se transformă într-o cursă de prindere a celuilalt în flagrantul discuţiilor cu alte persoane…
 
Gelozia excesivă este un indicator al lipsei de încredere în propria persoană şi al nesiguranţei sau anxietăţii în relaţie.
 
Pot exista consecinţe serioase, dacă nu respecţi intimitatea partenerului tău şi îi accesezi ilegal computerul, tableta sau telefonul ori conturile de socializare.
Sa fim echilibrati si siguri pe noi .
Si pentru a incheia intr-un tonus pozitiv " Mai Vasile cum este posibil sa vi  la ora asta de pe balcon, a? 
 
Sarbatori cu minuni !
 
CABINET PSIHOLOGIC - Cătălina DAN
0727228057 AVIZAT de Ministerul Transporturilor pe SIGURANŢĂ TRANSPORT 2017.
Oferă următoarele servicii psihologice în cele 3 specializări:
PSIHOLOGIE CLINICĂ psiho-diagnostic şi evaluare subiectiv - emoţională, cognitiva, comportamentală, bio-fiziologica, a personalităţii, consiliere şi terapie sportivă (copii, adolescenţi, adulţi) - rapoarte de evaluare pentru comisia de handicap, etc
.
PSIHOLOGIA TRANSPORTURILOR - Psiholog Specialist -
Testări şi evaluări în vederea obţinerii permiselor auto (toate categoriile)- pe SIGURANŢA TRANSPORTURILOR 2017 (Cabinet agreat de Ministerul Transporturilor)- prevenţie şi consiliere, etc.
PSIHOLOGIA ORGANIZĂRII MUNCII - Evaluări în vederea angajării, cele periodice, susţinerea examenelor, (cabinet agreat de ANAF), selecţie de personal, intervievări, etc.
Servicii de calitate
Profesionalism
Confidenţialitate
Vă aşteptam cu mare drag! -
Pentru programări Luni-Vineri 8.00-18.00.

 

Pentru alte detalii vizitaţi pagina de facebook: https://www.facebook.com/Cabinet-Psihologic-Ploiesti-Catalina-Dan
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(24 vizualizări)

Tags:
psiholog catalina dan
facebook
psihologie
virtual
oameni
Adăugaţi un comentariu:
Din aceeaşi categorie:

Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc