STRESUL SI ANXIETATEA accentuate de alerta de pandemie:Haideti sa lasam iubire sa ne abunde sufletul


29 martie 2020
Catalina Dan

STRESUL SI ANXIETATEA accentuate de alerta de pandemie:Haideti sa lasam iubire sa ne abunde sufletul
 
 
Validează-ţi şi acceptă-ţi anxietatea. Sunt vremuri dificile pentru milioane de oameni, iar anxietatea este un răspuns natural la o stare de ameninţare de orice fel. Este firesc să simţi anxietate şi eşti îndreptăţit să te îngrijorezi în felul tău. Recomandat ar fi să examinezi cât de mult şi cât de des te laşi prins în lanţul îngrijorărilor. Puterea anxietăţii este aceea de a amplifica până şi o situaţie ambiguă sau uşor ameninţătoare până la nivelul unei catastrofe.
 
Anxietatea se ponderează sănătos cu aşezarea lucrurilor într-o perspectivă mai largă şi mai flexibilă. Nu subestima puterea propriei rezilienţe. Noi, oamenii, tindem să exagerăm, când ne aflăm în faţa unor ameninţări noi şi necunoscute, comparativ cu cele deja familiare, precum gripele de sezon sau accidentele rutiere. În realitate, cu toţii ne asumăm riscuri în fiecare zi şi suntem expuşi constant la o serie de pericole potenţiale.
 
Scopul este să ne trăim viaţa, în timp ce facem tot ceea ce este necesar pentru a reduce probabilitatea de a fi grav răniţi şi de a le face rău altora. Este important să devii conştient de faptul că fiinţa umană e mult mai rezilientă decât ai tentaţia să crezi. Cercetările arată că oamenii tind să supraestimeze cât de rău vor fi afectaţi de evenimente negative şi să subestimeze cât de bine vor face faţă şi se vor adapta la situaţiile dificile.
 
Limitează-ţi expunerea la programele de ştiri.
 
Ştirile te pot afecta emoţional. Dacă singurul mesaj pe care îl primeşti la vizionarea unui program de ştiri este că ar trebui să te temi mai mult de oameni şi de lume şi nu obţii nicio informaţie despre ce poţi face, e semn că ar trebui să te informezi din altă parte. Foloseşte surse oficiale, nu da importanţă ipotezelor anonime şi ignoră concluziile îndoielnice. Informaţia sănătoasă este menită să ne dea putere, nu să ne-o consume. Datoria fiecăruia este să rămână informat, să fie pregătit şi să înveţe cum să-şi păstreze calmul în faţa unui pericol real sau anticipat.
 
Acceptă faptul că incertitudinea face parte din viaţă.
 
Partea centrală a îngrijorării constă în intoleranţa la incertitudine. Doar că viaţa ne obligă să recunoaştem că nu avem control asupra multora dintre lucrurile care ni se întâmplă. Acceptăm deja incertitudinea de a traversa strada, de a conduce maşina, de a zbura cu avionul, de a călători în locuri noi. Nu poţi controla totul, dar poţi controla o parte dintre factorii de risc, în pandemia de coronavirus: respectarea igienei, păstrarea distanţei şi evitarea deplasărilor în locuri mai riscante.
 
Consolidează-ţi comportamentele de autoîngrijire. Dormi suficient, hrăneşte-te sănătos, fă exerciţii fizice în mod regulat, petrece timp în natură şi practică tehnici de relaxare atunci când te simţi stresat. A da prioritate acestor comportamente în timpul perioadei de criză poate contribui semnificativ la creşterea bunăstării psihologice şi la consolidarea sistemului imunitar.
 
Este esenţial să acceptăm că ne aflăm într-o situaţie nouă. Pentru o perioadă, vom fi nevoiţi să ne trăim viaţa într-un mod cu totul diferit. Cu cât interiorizăm mai devreme acest lucru, cu atât creşte şansa de a ne adapta mai bine prezentului.
in sufletul nostru nu este pandemie 
IUBIRE si INTELEPCIUNE!
 
CABINET PSIHOLOGIC - Cătălina DAN
0727228057 AVIZAT de Ministerul Transporturilor pe SIGURANŢĂ TRANSPORT 2017.
Oferă următoarele servicii psihologice în cele 3 specializări:
PSIHOLOGIE CLINICĂ psiho-diagnostic şi evaluare subiectiv - emoţională, cognitiva, comportamentală, bio-fiziologica, a personalităţii, consiliere şi terapie sportivă (copii, adolescenţi, adulţi) - rapoarte de evaluare pentru comisia de handicap, etc
.
PSIHOLOGIA TRANSPORTURILOR - Psiholog Specialist -
Testări şi evaluări în vederea obţinerii permiselor auto (toate categoriile)- pe SIGURANŢA TRANSPORTURILOR 2017 (Cabinet agreat de Ministerul Transporturilor)- prevenţie şi consiliere, etc.
PSIHOLOGIA ORGANIZĂRII MUNCII - Evaluări în vederea angajării, cele periodice, susţinerea examenelor, (cabinet agreat de ANAF), selecţie de personal, intervievări, etc.
Servicii de calitate
Profesionalism
Confidenţialitate
Vă aşteptam cu mare drag! -
Pentru programări Luni-Vineri 8.00-18.00.

 

Pentru alte detalii vizitaţi pagina de facebook: https://www.facebook.com/Cabinet-Psihologic-Ploiesti-Catalina-Dan
 
 
 
 
 
 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(18 vizualizări)

Tags:
stres
anxietate
pandemie
psiholog
catalina dan
Adăugaţi un comentariu:
Din aceeaşi categorie:

Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc