Atenţie. Ţeapă cu vouchere gratuite.Un mesaj cu o falsă promoţie de la Lidl se răspândeşte rapid pe Whatsapp

Un mesaj cu o falsă promoţie de la Lidl se răspândeşte rapid pe Whatsapp. Nu îl deschideţi!

Textul mesajului este următorul:” Lidl oferă Voucher GRATUIT 750 Lei pentru a sărbători cea de-a 90-a aniversare*! Faceţi clic aici pentru a obţine a voastră: http://www.lidl-ro.club/ bucuraţi-vă şi mulţumiţi-mi mai târziu”.
Dacă primiţi acest mesaj, nu îl deschideţi!
 
Acest demers nu este organizat de către Lidl România, iar compania se distanţează ferm de asemenea modalităţi de promovare, luând toate măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea acestei tentative de fraudă.
” Scam-ul funcţionează exclusiv pe mobil şi se propagă prin intermediul aplicaţiei de mesagerie WhatsApp. Concret, după primirea mesajului şi accesarea link-ului (care este evident unul suspect, din moment ce conţine litere cu diacritice), utilizatorul este redirecţionat către o pagină care afişează un domeniu cu o denumire ciudată: xn--ldl-rma. Eu (în cazul scam-ului Lidl). Din nefericire, un bug de securitate în înregistrarea domeniilor, care permite utilizarea şi a unui alt alfabet în afara celui român, oferă această oportunitate pentru ca atacatorii să poată să-şi mascheze URL-urile ca unele cu denumiri legitime”, se arată în informarea CERT-RO.
 
Potrivit specialiştilor, în general utilizatorii trebuie să fie extrem de atenţi la URL-urile pe care le accesează în scopul introducerii de informaţii personale sau bancare, potrivit realitatea.net.
 
Sursă: www.observatorulph.ro
Vezi ce se întâmplă dacă deschizi mesajul în video de mai jos.