Sah in scoala la Ploiesti Shopping City: a treia editie a evenimentului educational are loc pe 22 octombrie

Până la finalul anului 2023, Ploieşti Shopping City se va transforma într-o arenă de şah rapid pentru copii, ca parte a programului naţional Şah în şcoală. Astfel, duminică, 22 octombrie, începând cu ora 09:30, zona de food court a centrului comercial va fi gazda unei noi ediţii a evenimentului educaţional.

Competiţia este organizată de Asociaţia Judeţeană de Şah Prahova, Clubul Sportiv Universitar Ploieşti, Clubul Sportiv Gambitul Damei Iaşi şi Grupul Observatorul Prahovean, cu sprijinul Ploieşti Shopping City.

Şah în şcoală este un program educativ naţional, prin care organizatorii îşi propun să realizeze cât mai multe competiţii de antrenament pentru elevi, în vederea pregătirii lor pentru concursuri naţionale şi internaţionale de şah, dar şi pentru a-i încuraja să abordeze acest sport al minţii şi să-l ducă la nivel de performanţă. Programul presupune competiţii de antrenament atât în şcoală, cât şi în afara acesteia, în spaţii neconvenţionale.

Competiţia care va avea loc la Ploieşti Shopping City va avea patru turnee, destinate diferitelor categorii de vârstă şi nivel de pregătire:

Turneul A: destinat jucătorilor legitimaţi din ciclul gimnazial şi liceal cu trimitere spre omologare FIDE.

Turneul B: destinat jucătorilor legitimaţi din ciclul primar şi grădiniţă cu trimitere spre omologare FIDE.

Turneul C: destinat jucătorilor nelegitimaţi din ciclul gimnazial şi liceal.

Turneul D: destinat jucătorilor nelegitimaţi din ciclul primar şi grădiniţă.

Ritmul de joc va fi de 6 runde, 10 minute + 5 secunde/mutare pentru fiecare jucător.

Arbitrii competiţiei sunt arbitru Internaţional Radu-Cătălin Chirilă şi arbitru FIDE Dariana-Gabriela Didiliuc.

Înscrierile se pot face până la şedinţa tehnică, la organizator, prin intermediul site-ului https://chess-results.com/fed.aspx?lan=27&fed=ROU.

Evenimentul se va desfăşura în zona mezanin din food court a Ploieşti Shopping City. Câştigătorii competiţiei, dar şi restul participanţilor, vor primi premii sub formă de vouchere din partea Ploieşti Shopping City.

Mai multe informaţii despre programul naţional se găsesc pe pagina oficială de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/sahinscoala.ro/.

 

Comunicat:Ploieşti Shopping City