Campania „Dam Aripi Educatiei”: Ploiesti Shopping City isi asteapta clientii cu donatii de carti si rechizite pentru inca patru zile

Ploieşti Shopping City, în parteneriat cu World Vision România, susţine educaţia şi încurajează comunitatea să doneze cărţi şi rechizite pentru copiii care provin din mediile defavorizate, până pe 6 octombrie. Fiecare donaţie contribuie la construirea un viitor mai bun pentru generaţiile viitoare.

Campania „Dăm Aripi Educaţiei” se află la cea de-a treia ediţie şi este menită să ajute peste 10.000 de copii şi 500 de profesori din mediile defavorizate. De asemenea, prin intermediul donaţiilor vor fi echipate 40 de biblioteci de la sate. Datorită ediţiilor anterioare, peste 17.000 de copii din mediul rural au avut acces la cărţi având astfel o şansă în plus la educaţie.

Conform unui sondaj realizat de Fundaţia World Vision România, 63% dintre profesori nu au acces la cărţi moderne şi interesante în şcolile lor. Aproximativ 13% spun că nu au deloc astfel de cărţi, în timp ce 50% au un număr redus de cărţi.

În plus, sondajul arată o diferenţă semnificativă între mediul rural şi urban în ceea ce priveşte accesul copiilor la rechizite. Doar 23% dintre profesorii de la sate cred că majoritatea sau toţi elevii lor au rechizitele necesare, în timp ce procentul creşte la 44% în mediul urban.

Pe lângă activităţile de strângere de cărţi şi rechizite, campania introduce şi o Bibliotecă Audio, unde fragmente din poveşti sunt narate de personalităţi publice.

 „Fiecare bibliotecă şi carte dispărută este o şansă pierdută pentru un elev de a învăţa, de a se dezvolta şi de a visa. Într-o lume în constantă schimbare, nu putem lăsa următoarea generaţie fără unelte esenţiale pentru un viitor mai bun. Credem că accesul la educaţie este un drept fundamental, iar prin campania «Dăm Aripi Educaţiei» sperăm să oferim fiecărui copil şansa de a descoperi plăcerea de a învăţa. Îi invităm pe toţi cei care cred în potenţialul fiecărui copil să se alăture efortului nostru, fie că este vorba de donaţii de cărţi, rechizite sau timp”, spune Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Donaţiile se pot face până pe 6 octombrie în centrele comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle din ţară: Ploieşti Shopping City; Mega Mall Bucureşti; Shopping City Timişoara; Shopping City Piatra Neamţ; Brăila Mall; Shopping City Târgu Mureş; Shopping City Sibiu; Shopping City Satu Mare; Shopping City Târgu Jiu; City Park Mall Constanţa; Piteşti Retail Park; Vulcan Value Centre, Bucureşti; Iris Titan Shopping Center, Bucureşti; Shopping City Râmnicu Vâlcea; Shopping City Buzău; Shopping City Deva.

Lista completă este disponibilă aici: https://worldvision.ro/implica-te/campanii/dam-aripi-educatiei/.

Comunicat :Ploieşti Shopping City