Prezenţă-record pentru brandurile Flavours la UNTOLD: 12 tone de mâncare livrate pentru artişti, staff şi festivalieri

Ediţia a 8-a a celui mai mare festival de muzică din România, UNTOLD, a avut loc la Cluj-Napoca, ocazie cu care echipa Flavours şi-a mobilizat pentru prima dată, la cea de-a 5-a participare, toate brandurile şi a demonstrat că este un furnizor complet de servicii pe zona de food, livrând o experienţă culinară spectaculoasă, pe măsura anvergurii evenimentului cu tema The Light Phoenix.

Artiştii care au urcat pe scenele UNTOLD au avut la dispoziţie un meniu tailor-made creat de echipa Flavours, în vreme ce Stradale a furnizat hrana pentru echipa de organizarea festivalului, iar publicul larg s-a putut delecta cu preparatele de la Pop-Upul Bruto, din zona Fantasia.

În perioada 3-6 august, peste 250 de artişti naţionali şi internaţionali au fost prezenţi alături echipele lor la UNTOLD, inclusiv nume celebre precum Imagine Dragons, Martin Garrix, unul dintre cei mai populari DJ din lume, French Montana, David Guetta sau Armin van Buuren, iar Flavours a acceptat provoarea de a crea un meniu tailor-made, adaptat cerinţelor fiecărui artist, păstrând însă nota tradiţională a anumitor preparate autohtone, pentru o experienţă culinară completă.

Pentru sutele de mii de participanţi prezenţi în cele 4 zile de festival, UNTOLD a creat Food
Court-ul Fantasia, găzduind, pe lângă sesiuni de live cooking, propriul food corner pentru echipa de suport, aflat în grija Stradale. În total, Stradale a asigurat hrana pentru aproximativ 7.000 de persoane timp de 20 de zile, incluzând perioada de pregătire şi demontare a set-up-ului, cu un record de 700 de persoane pe zi.

Provocările lansate de echipa Untold pentru noi, echipa Flavours, sunt în fiecare an o bucurie.
Să servim atât de mulţi oameni, cu concepte atât de variate – de la meniu gândit ca un perfect bite, aici mă refer la cateringul pentru artişti –până la preparate care pot fi mâncate cu uşurinţă chiar la o plimbare prin festival – meniul pentru Pop-Up-ul Bruto – şi până la cele create pentru a da energie echipei care a muncit aproape 24/7 - meniurile din Stradale – sunt un lucru absolut firesc pentru noi. Cu asta ne ocupăm dintotdeauna, iar faptul că putem face asta împreună cu partenerii de la UNTOLD este un mix perfect
“, a declarat Chef Foa.

Fiecare dintre meniuri a fost construit îmbinând gusturi comune cu ingrediente surpriză, astfel încât să răspundă aşteptărilor fiecărui participant la festival, pentru a transforma mâncarea într-un punct de atracţie şi într-o poveste memorabilă. Printre preparatele vedetă pentru echipă s-au numărat, şi de data aceasta, tradiţionalele sarmale şi mititeii, dar şi reţetele de porchetta, slow cooked pork leg sau eclerele cu cremă de fistic, care au fost extrem de apreciate. La artişti s-a

remarcat o cerere tot mai mare pentru mâncarea vegană, iar câştigătoare la categoria cereri minimaliste a fost o comandă de baby spanac... simplu.

UNTOLD este un partener alături de care, de peste cinci ani, construim experienţe tot mai spectaculoase. Ei pentru oamenii care vin în festival, noi pentru cei care urcă pe scenă, dar şi pentru cei care ajută la toată această desfăşurare de forţe. Anul acesta, întreaga echipă de bucătari din Cluj – din toate locaţiile pe care le avem aici – a fost implicată în proiect. Vorbim de peste 30 de persoane care au lucrat 7 din 7 pentru a livra o experienţă unică, peste 20 de ospătari şi event manageri. Noutatea acestui an a fost că am adăugat în festival un nou brand din grup: restaurantul Bruto. Şi, ţinând cont de planurile noastre pentru 2024, la anul vom veni cu alte multe nouătăţi“, a declarat Constantin Covaliu, Managing Partner Flavours West.

Despre Flavours Group

Flavours a luat naştere în 2002, ca o companie de catering care livra mâncare cum nu se mai găsea în România, sub semnătura lui Chef Foa. Şi pentru că fiecare livrare era un eveniment în sine şi niciun meniu nu semăna cu un altul, s-a dezvoltat firesc şi divizia de evenimente tailor-made. Astfel, Flavours a început să livreze o experienţă 360° pentru toate simţurile. Flavours are divizii în Bucureşti şi Cluj, iar livrările se pot face în toată ţara. În 2015, a apărut Stradale şi, pentru prima oară, prânzul dintr-o clădire de birouri, şcoală sau instituţie publică venea cu o experienţă completă – calitate superioară a ingredientelor, gust memorabil, designul unui restaurant de seară şi atmosfera unui festival de mâncare. Dintr-un desert iubit în Bucureşti, Mitzu s-a dezvoltat firesc într-o cafenea unde poţi savura o cafea de specialitate, dulciuri şi sendvişuri făcute în casă. Stradale si Mitzu sunt poziţionate în clădirile de birouri tip A, în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, în şcoli private, dar şi în instituţii, precum Ambasada SUA sau Senatul României.

Bruto este cel mai nou brand al grupului şi primul concept à la carte. Creat într-o clădire veche de peste 200 de ani, care adăpostea, pe vremuri, fostele grajduri imperiale, restaurantul se întinde pe două etaje şi a păstrat detalii din arhitectura şi designul locaţiei

În toţi cei peste 20 de ani de activitate, Flavours Group a ajuns la peste 6 milioane de clienţi prin prisma serviciilor oferite de fiecare brand în parte.

Flavours Group deţine în prezent 35 de locaţii în Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Comunicat Andreea Cohuţ / PR Manager