,,DRAGOSTE PE MUCHIE DE CUŢIT”, PRIMA COMEDIE ROMANTICO-CULINARĂ DIN ROMÂNIA AJUNGE ÎN CINEMATOGRAFE ÎN 29 SEPTEMBRIE

,,DRAGOSTE PE MUCHIE DE CUŢIT”, PRIMA COMEDIE ROMANTICO-CULINARĂ DIN ROMÂNIA AJUNGE ÎN CINEMATOGRAFE ÎN 29 SEPTEMBRIE

Din distribuţie fac parte Carmen Tănase, Răzvan Bănică, Ada Galeş, Marian Râlea, Alin Panc, Alexandru Pop şi mulţii alţii

Premieră în cinematografia românească, în această toamnă. 

Prima comedie romantico-culinară, ,,Dragoste pe muchie de cuţit’’, ajunge în toate cinematografele din ţară pe 29 septembrie. După succesul ,,Pup-o, mă! 3’’, PAPA Pictures readuce umorul pe marile ecrane, dar într-o nouă formă şi după o altă reţetă. Au pus împreună ingrediente precum comedie, romantism şi moştenirea culinară românească şi personaje savuroase jucate de actori celebri şi a ieşit un mix numai bun de savurat în cinema.

 

 

 

De ce un film cu temă culinară?

Ideea de a mixa o temă culinară cu o comedie romantică a venit natural, pentru că mâncarea este elementul care îi aduce pe oameni împreună, le stârneşte curiozitatea şi le oferă o întreagă experienţă pentru toate simţurile. Mâncarea înseamnă bogăţie culturală, diversitate şi tradiţii păstrate cu sfinţenie de sute sau mii de ani. Tot mâncarea este unul dintre cele mai populare subiecte în rândul oamenilor din lumea întreagă - vedem mâncare peste tot, la televizor, în social media, în afişe publicitare, la evenimente, iar asta i-a determinat pe creatorii filmului să fie primii din România care oferă publicului şansa să guste din această experienţă complexă.

Elementul inedit, care este și tema conflictului din film este o rețetă autentică locală din Transilvania - ursul de mămăligă, rețetă ocrotită de generații de aproape 1.000 de ani. Spectatorii filmului ,,Dragoste pe muchie de cuțit’’ vor avea ocazia să afle la finalul comediei, pe

29 septembrie, secretul legendarei reţete.

 

 

,,Dragoste pe muchie de cuţit” este o poveste de dragoste în care basmul şi realitatea se completează perfect, unde intriga, ambiţia şi lupta pentru supremaţie sunt învinse de dragostea sinceră, chiar daca ea e ,,pe muchie de cuţit”. Vrem ca filmul nostru sa ducă acasă spectatorul cu gândul frumos că a văzut o poveste ,ca o prăjitură într-o duminică după masa”, a declarat actorul Alexandru Pop.

 

 


Filmări în locaţii spectaculoase din România

Preparatele savuroase care fac obiectul disputei în film, au fost asezonate cu cadre spectaculoase, filmate în locaţii cu o încărcătură istorică. Filmările au avut loc în Deva şi Hunedoara la Conacul Archia, Castelul Lupilor, Parcul Dendrologic Simeria şi Centru Vechi din Deva. Echipa filmului şi-a dorit şi o promovare turistică a zonelor care să readucă în faţa fanilor din cinematograf frumuseţile României. Filmările au durat 15 zile şi s-au desfăşurat în primăvara anului 2023.

Bugetul total al filmului este de 200.000 de euro.

 

 

,,Oamenii trebuie să vadă acest film, pentru că aduce ceva nou în filmul românesc, e o comedie romantică perfectă. Un film care se poate bate oricând cu un film american de gen. Eu zic că trebuie văzut ca 90 minute de freshness care îţi face viaţa mai frumoasă.”, a adăugat actorul Alin Panc.

 

 

Marius Moga, în premieră co-producător de lungmetraj

,,Dragoste pe muchie de cuţit” mai înregistrează o premieră. Marius Moga, prin intermediul casei de producţie DeMoga Music, este pentru prima dată co-producător într-un lungmetraj. Marius Moga a lucrat îndeaproape cu echipa peliculei şi au creat împreună muzica ce însoţeşte cadrele din film.

 

 

Synopsis


Două familii rivale, proprietare de restaurante, au fost toată viaţa în conflict, iar subiectele principale au fost reţeta ursului de mămăligă şi trofeul murăturii anului. Rivalitatea dintre cele două familii stă şi în calea poveştii de dragoste dintre copiii celor două familii, Marina şi Ducu. La maturitate, întâmplător, Ducu o reîntâlneşte pe fata de care era îndrăgostit încă din copilărie, Marina şi se dă drept bucătar, pentru a petrece cât mai mult timp alături de ea, în restaurant.

 

 

Din distribuţie fac parte: Carmen Tănase, Răzvan Bănică, Ada Galeş, Marian Râlea, Alexandru Pop, Alin Panc, Mirela Zeţa, Cosmin Şofron, Gabriela Popescu, Natalia Mateuţ, Sînziana Sooper şi mulţi alţii.

Filmul este regizat de Germain Kanda.

Filmul ,,Dragoste pe muchie de cuţit” este produs de PAPA Pictures şi co-producătorii DeMoga Music şi Vent D’Est (un fond privat de film din Franţa), după scenariul de Salex Iatma şi Alex Panc şi distribuit de PAPA Pictures.

 

 

Comunicarea este realizată de agenţia Magic Maker PR and Communication, parte a grupului UNTOLD.

 

 

 

 

Raluca Măruntu

PR & Social Media Specialist