Ploieşti Shopping City găzduieşte prima competiţie din programul naţional Şah în şcoală

Ploieşti Shopping City va găzdui prima competiţie din cadrul programului naţional Şah în şcoală, care se va desfăşura pe 7 mai, începând cu ora 10:00.

Competiţia este organizată de Asociaţia Judeţeană de Şah Prahova, Clubul Sportiv Universitar Ploieşti, Clubul Sportiv Gambitul Damei Iaşi, cu sprijinul Ploiesti Shopping City.

Şah în şcoală este un program educativ naţional, prin care organizatorii îşi propun să realizeze cât mai multe competiţii de antrenament pentru elevi, în vederea pregătirii lor pentru concursuri naţionale şi internaţionale de şah, dar şi pentru a-i încuraja să abordeze acest sport al minţii şi să-l ducă la nivel de performanţă.

Programul presupune competiţii de antrenament atât în şcoală, cât şi în afara acesteia, în locuri mai neconvenţionale, având ca scop încurajarea elevilor de a îmbrăţişa şahul şi de a-l duce la nivelul de succes.

Competiţia care va avea loc la Ploieşti Shopping City va avea patru turnee, destinate diferitelor categorii de vârstă şi nivel de pregătire:

Turneul A este destinat jucătorilor legitimaţi din ciclul gimnazial şi liceal cu trimitere spre omologare FIDE.

Turneul B este destinat jucătorilor legitimaţi din ciclul primar şi grădiniţă cu trimitere spre omologare FIDE.

Turneul C este destinat jucătorilor nelegitimaţi din ciclul gimnazial şi liceal.

Turneul D este destinat jucătorilor nelegitimaţi din ciclul primar şi grădiniţă.

Ritmul de joc va fi de 6 runde, 10 minute + 5 secunde/mutare pentru fiecare jucător. În plus, tot pe 7 mai, la ora 9:15, va avea loc şedinţa tehnică pentru a se asigura buna desfăşurare a competiţiei.

Înscrierile se pot face până la şedinţa tehnică, la organizator, prin intermediul site-ului https://chess-results.com/fed.aspx?lan=27&fed=ROU. Evenimentul se va desfăşura în zona mezanin din food court a Ploieşti Shopping City, iar taxa de participare este 80 de lei. Câştigătorii competiţiei vor primi premii de încurajare.

Ploieşti Shopping City va găzdui mai multe competiţii de şah rapid pentru copii până la finalul anului 2023, în cadrul programului Şah în şcoală. Mai multe informaţii despre programul naţional se găsesc pe pagina oficială de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/sahinscoala.ro/.