5 to go se apropie de pragul de 500 de cafenele şi a atins o notorietate  de 72% la nivel naţional
Brandul românesc 5 to go se apropie de pragul de 500 de cafenele deschise, aproximativ 50% dintre acestea situate în Bucureşti, ceea ce explică şi notorietatea în creştere, ajunsă la 72% la nivel naţional şi 93% la nivelul capitalei (faţă de 63% naţional, respectiv 90% în Bucureşti înregistrate în urmă cu un an), conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research la începutul anului 2023*. În plus, se remarcă un grad de cunoaştere a brandului semnificativ mai mare, de 86%, în rândul tinerilor cu vârste între 18-24 de ani.
 
În 2023 au fost deschise sau sunt în curs de deschidere aproximativ 50 de cafenele, ceea ce înseamnă că la fiecare două zile un nou spaţiu aduce gustul 5 to go mai aproape de consumatori. Cifra de afaceri la nivel de grup a ajuns la 11.5 milioane de euro în primul trimestru al anului 2023, iar planurile de expansiune continuă. Studiul realizat de brand din dorinţa de a rămâne conectat cu consumatorii, cu dorinţele şi nevoile lor, a pus în evidenţă mai multe informaţii relevante despre percepţia consumatorilor cu privire la brandul 5 to go. Pe lângă notorietatea în creştere, se remarcă un trend crescător şi în ceea ce priveşte intenţia de a cumpăra de la 5 to go în viitor, la 74% dintre respondenţi (faţă de 72% în 2022). Conform aceleiaşi cercetări, top motive pentru care consumatorii aleg 5 to go sunt calitatea produselor (52%), gustul (40%), proximitatea (38%), faptul că le place brandul (37%) şi preţul (32%).
 
„Obiectivele principale setate pentru acest an sunt creşterea cifrei de afaceri şi a cotei de piaţă, iar acest lucru îl vom obţine păstrând ritmul accelerat de dezvoltare regională, dar şi prin diversificarea ofertei din cafenele, care să creeze noi oportunităţi de consum pentru produsele noastre şi să ofere mai multe motive de a intra într-o cafenea 5 to go. Am crezut întotdeauna în importanţa construirii unei relaţii solide cu consumatorii, iar pentru asta suntem întotdeauna atenţi la feedbackul lor. Loialitatea clienţilor noştri şi nivelul de notorietate pe care l-am atins se datorează înainte de toate politicii centrate pe consumator şi actualizării permanente a strategiei de business, prin care ne propunem să oferim o experienţă plăcută, adaptată evoluţiei pieţei, oricărui client care trece pragul cafenelelor noastre. Cercetarea realizată cu ajutorul Reveal Marketing Research ne-a arătat încă o dată că viziunea şi valorile pe care am dezvoltat brandul 5 to go sunt percepute şi de cei care ne aleg. Astfel, consumatorii asociază 5 to go cu cafea/cafea bună, urmat de rapiditate, aromă şi preţ bun, care se regăsesc şi în filozofia noastră de brand ”, a declarat Radu Savopol, cofondator 5 to go.
 
Pentru a susţine evoluţia spectaculoasă, 5 to go a demarat de curând o campanie naţională provocatoare alături de Radio Guerrilla - „Pune-ţi semnătura pe 1.000.000 de pahare 5 to go“. Lansată sub forma unui concurs adresat comunităţii 5 to go, campania îi încurajează pe toţi cei care sunt inspiraţi de brand să creeze un design unic, spectaculos şi cool, care să surprindă cât mai fidel spiritul 5 to go, iar câştigătorul îşi va vedea creaţia pe 1 milion de pahare, parte din noua colecţie RETROGRAND de pahare de 650 ml, dar va câştiga şi un premiu în bani, de 3.000 de euro.
 
Totodată, 5 to go continuă să surprindă prin lansarea de noi produse, precum Italian Sparkling Espresso, adresat în special zonei de retail, şi urmăreşte dezvoltarea masivă la nivel naţional şi internaţional. În perioada imediat următoare, acest lucru se va concretiza şi prin deschiderea a două noi locaţii în Ungaria, unde în 2022 a fost deschisă prima cafenea, devenind astfel a patra piaţă internaţională, alături de Marea Britanie, Franţa şi Belgia.
 
Alături de serviciile şi produsele de calitate premium, evoluţia şi succesul 5 to go sunt rezultatul eforturilor permanente ale unei echipe de oameni pasionaţi. Ionuţ Lefter, Chief Operating Officer Franchising Chain şi Ştefania Scurtu, Head of District Manager 5 to go chain, s-au alăturat echipei 5 to go şi au depus eforturi constante pentru consolidarea mărcii 5 to go, contribuind cu idei curajoase.
 
*Studiul a fost realizat prin metodologia CAWI (chestionare autoaplicate online), pe un eşantion reprezentativ naţional de 1.003 persoane şi subliniază nevoia de a diversifica modalităţile de acces la produsele 5 to go, pentru a răspunde ataşamentului consumatorilor faţă de brandul preferat.
 
Comunicat 5 to go