Tuborg România demarează Solar Project pentru un start verde în 2023

Tuborg România face un pas important către utilizarea energiei verzi şi anunţă startul Solar Project, implementat prin instalarea unor panouri solare menite să diminueze consumul de energie electrică şi emisiile poluante din procesul de producţie, pentru protejarea mediului înconjurător. De altfel, protejarea mediului a fost o preocupare constantă pentru companie, demonstrată de-a lungul anilor prin campanii de conştientizare, inovaţii la nivel de produs şi programe menite să prevină şi să reducă deşeurile generate şi impactul asupra naturii.

Pe lângă reducerea consumului de apă, reciclarea materialelor în procesul de producţie şi alte iniţiative sustenabile, implementarea unui sistem fotovoltaic este o măsură extrem de importantă pentru combaterea poluării, adoptată de Tuborg România. Primul pas în acest proces este instalarea unui sistem fotovoltaic pentru punctul de lucru situat în Pantelimon, Bulevardul Biruinţei nr. 89, jud. Ilfov, amplasat pe acoperişul centrului de distribuţie şi integrarea acestuia în reţeaua de utilizator, prin care se doreşte asigurarea parţială a necesarului de energie electrică, primul efect fiind reducerea consumului anual crescut. Pentru că procesul de fabricare a berii se desfăşoară în flux continuu, cantitatea de energie electrică produsă de sistemul fotovoltaic va fi destinată autoconsumului.

Producerea de energie din surse regenerabile este un pas firesc în contextul actual al preocupării faţă de sustenabilitate, dar şi în acest context economic, cu creşteri constante la nivelul costului energiei electrice. Acest proiect are un potenţial remarcabil atât pentru protejarea mediului, cât şi pentru creşterea competitivităţii companiei şi a mărcilor noastre. În 2023 vizăm creşterea eficienţei şi dezvoltarea mărcilor din portofoliu, dar şi îmbunătăţirea eficienţei energetice, iar implementarea Solar Project este menită să ne aducă mai aproape de atingerea obiectivelor noastre în sfera sustenabilităţii”, a declarat Tzafrir Granat, Preşedinte Tuborg România.

De peste 27 de ani, de când este prezentă pe piaţa din România, compania oferă consumatorilor produse de cea mai înaltă calitate, întărindu-şi constant angajamentul faţă de oameni, dar şi faţă de Planetă, prin dezvoltarea de strategii eficiente şi soluţii inovatoare pentru un viitor sustenabil.

Diminuarea gradului de poluare este o prioritate la nivel global, iar tehnologia de producere a panourilor fotovoltaice a cunoscut progrese mari în ultimii ani, aceasta având o eficienţă sporită. Printre avantajele semnificative ale utilizării energiei solare, în contextul global al dezvoltării durabile, se numără reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a altor emisii poluante, cu influenţă asupra schimbărilor climatice. Beneficiul principal al utilizării energiei din sursa solară este faptul că, pe perioada funcţionării centralei, emisia de substanţe poluante şi gaze cu efect de seră în atmosferă este zero. Pentru fiecare MWh produs din surse regenerabile, se evită emisia a 306 kg de CO2.

Proiectul Implementarea sistemului fotovoltaic de energie durabilă pentru United Romanian Breweries Bereprod SRL” a fost posibil cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, Programul pentru Energie în România, apelul de proiecte: 3.1 „Capacitate sporită de furnizare a energiei regenerabile” – Alte Surse Regenerabile de Energie (SRE).