Skol dă premii de 1000 lei pe zi românilor pentru plata facturilor la utilităţi

În contextul economic actual, marcat de scumpiri semnificative, plata facturilor la utilităţi este motivul principal de îngrijorare pentru 66% dintre români. Cu scopul de a veni în sprijinul lor, Skol a lansat campania promoţională Cu Skol te răcoreşti şi factura îţi plăteşti”, oferind românilor, în perioada februarie-mai, premii de 1000 de lei pe zi pentru plata facturilor lunare.

Conform studiului Omnibus* realizat de Reveal Marketing Research pentru marca Skol în luna ianuarie 2023, top 3 al categoriilor de cheltuieli pentru care cei mai mulţi români anticipează creşteri în acest an sunt utilităţile (86%), alimentele (73%) şi combustibilul (52%). Conform cercetării, factura la utilităţi (lumina, gaze, apă, întreţinere) are o pondere estimată de 25% din totalul cheltuielilor unei familii, cu o valoare medie de 577 lei.

Astfel, într-un moment greu pentru români din punct de vedere financiar, berea lor preferată le este aproape şi le vine în ajutor cu plata utilităţilor. Mecanismul de participare la promoţie este simplu: la orice produs Skol cumpărat, sticlă, doză sau pet, codul de sub capac sau cheiţă se trimite prin sms la numărul 1830 sau se înscrie pe www.racorestebarbatul.ro, iar cei înscrişi pot câştiga, prin tragere la sorţi, un voucher de 1000 de lei zilnic pentru plata facturilor.

Contextul socio-economic din ultimii doi ani ne-a afectat pe toţi, fără excepţie. Obiectivul principal al campaniei «Cu Skol te răcoreşti şi factura îţi plăteşti» a fost să venim în ajutorul românilor cu o soluţie palpabilă, care să răspundă nevoilor lor şi să-i ajute să treacă mai uşor prin această perioadă. Cu umorul caracteristic brandului Skol, campania promoţională oferă românilor şansa de a câştiga 1000 de lei zilnic pentru a-şi plăti facturile lunare”, declară Mihaela Hristea, Vicepreşedinte Marketing Tuborg România.

Prezent de 25 de ani pe piaţa românească, Skol este un brand apropiat de români, ce a dezvoltat de-a lungul vremii numeroase campanii relevante. Începând din anul 2021, Mihai Bobonete şi Mihai Rait au devenit ambasadori de brand şi actorii principali în execuţiile sub sloganul Răcoreşte Bărbatul. Promoţia Cu Skol te răcoreşti şi factura îţi plăteşti” marchează continuarea colaborării cu cei doi ambasadori prin realizarea unor noi materiale pline de umor, pe care le vom regăsi în campania media atât la TV, cât şi online.

Campania se desfăşoară în perioada 1 februarie – 15 mai 2023, iar extragerile au loc săptămânal, oferind câte un premiu de 1000 de lei zilnic.

Studiul* Reveal Marketing Research realizat pentru SKOL a evidenţiat şi alte date relevante:

  • Cele mai importante cheltuieli în bugetul familiilor sunt reprezentate de alimente (29%) şi utilităţi (25%). Alimentele au o pondere semnificativ mai mare în bugetul familiilor mature (39%), în timp ce utilităţile au o pondere mai mare în bugetul familiilor mature (30%) şi al maturilor fără partener (30%).

  • În ceea ce priveşte cheltuielile românilor, conform cercetării reiese că românii cheltuie în medie 3,320 lei lunar. Valoarea cea mai mare este alocată cumpărăturilor de alimente, cu 1078 lei, urmată de facturile de utilităţi cu 577 lei.

  • Pentru familiile mature (+55 ani), îngrijorările faţă de creşterea cheltuielilor (88%) şi conflictul din Ucraina (44%) sunt semnificativ mai mari decât pentru întreg eşantionul, unde valorile sunt 77%, respective 31%. Familiile moderne (25-44 ani) sunt semnificativ mai mult preocupate de criza economică (58%), iar familiile tradiţionale (30-54 ani) de creşterea ROBOR şi IRCC (31%).

  • Pentru milenialii singuri, anticiparea creşterilor de costuri cu transport/combustibil (70%) şi chirie (42%) este semnificativ mai mare decât pentru total (cu 51%, respectiv 12%). Tinerii profesionişti anticipează în mai mare măsură creşteri la rata creditului pentru locuinţă (32%) şi chirie (21%), în timp ce familiile moderne anticipează în mai mare măsură creşteri de costuri pentru vacanţe (28%) şi rate la credite de nevoi personale (23%).

 

 

*Cercetare realizată de Reveal Marketing Research pentru Skol România în ianuarie 2023, prin metodologia CAWI (chestionare autoaplicate online), pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1003 persoane, femei şi bărbaţi, cu vârsta de peste 18 ani.

Sursă:Comunicat Andreea Cohuţ, PR manager WefflerMark