Carlsberg sărbătoreşte 175 de ani de excelenţă cu un premiu Nobel

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de ani de activitate inovatoare şi de pionierat în domeniul berii. Progresul continuu face parte din ADN-ul brandului, a cărui călătorie iniţiată de fondatorul Carlsberg, J.C. Jacobsen în anul 1847, a avut drept scop primordial perfecţionarea artei berăritului şi revoluţionarea industriei mondiale a berii.

Dovadă imbatabilă a nivelului informaţional la care are acces brandul şi a importanţei pe care o acordă inovaţiei şi cercetării este premiul Nobel pentru chimie primit anul acesta de cercetătorul danez Morten Peter Meldal, care a lucrat pentru Carlsberg timp de 23 de ani, în perioada 1988-2011. Distincţia i-a fost adjudecată, alături de alţi doi colegi, pentru contribuţia lor la dezvoltarea chimiei clic şi a chimiei bioortogonale. Morten Meldal a descoperit reacţia azida-alchina, cunoscută drept prototipul chimiei clic, din întâmplare, în Laboratorul Carlsberg din Valby, în Danemarca, în 2001.

De altfel, în laboratoarele Carlsberg, înfiinţate în anul 1875, se desfăşoară permanent cercetări de amploare care le poziţionează ca lider mondial în cercetarea ştiinţifică orientată spre fabricarea berii. Prin studii, inovaţii şi curajul de a explora teritorii noi au luat naştere tehnici care au revoluţionat, de-a lungul anilor, industria mondială a berii. De la purificarea drojdiei, descoperită de prof. dr. Emil Chr. Hansen în anul 1883, care a dus la apariţia primei beri lager din lume şi a dat startul unei noi ere în acest domeniu sau inventarea scalei pH, până la producerea de noi materii prime de înaltă calitate, surprinzătoare prin calitate şi sustenabilitate, toate acestea au drept rezultat o bere de cea mai bună calitate, cu o aromă irezistibilă şi proprietăţi unice.

„O distincţie de un asemenea nivel nici nu putea veni într-un moment mai oportun. Premiul Nobel vine să confirme calitatea muncii depusă de cercetătorii noştri în toate domeniile în care operează. Suntem mândri că în legendarele laboratoare Carlsberg lucrează savanţi de un asemenea calibru, astfel că acum, când se împlinesc 175 de ani de când a luat naştere probabil cea mai bună bere din lume, avem şi mai multe motive să sărbătorim. Avem planuri din ce în ce mai ambiţioase, pentru că, iată, inovaţia şi calitatea sunt parte din ADN-ul nostru si vor fi în topul listei de priorităţi pentru următoarele decenii”, spune Mihaela Hristea, Vicepreşedinte Marketing Tuborg România.

Moştenirea Carlsberg constă în 175 de ani de cercetare continuă şi se reflectă în produse şi tehnici inovatoare, precum combinarea unică a mai multor tipuri de hamei sau recenta metodă Dry Hopping, care presupune adăugarea hameiurilor în berea proaspătă prin infuzare la rece, după procesul de fermentare, pentru a obţine aroma perfectă, prin care este realizată berea Carlsberg LUMA, lansată în această vară în România.

Sursa:Comunicat de presa Andreea Cohuţ / PR Manager