Expoziţia „First Kids on Mars” îşi aşteaptă micii vizitatori până pe 13 octombrie, la Ploieşti Shopping City

Până pe 13 octombrie, între orele 11:00 – 19:00, copiii pot explora Universul şi pot experimenta viaţa de astronaut la Ploieşti Shopping City. Expoziţia „First Kids on Mars” este una interactivă şi educativă, iar cei mici învaţă, prin joacă şi realitate augumentată, despre călătoria pe Marte şi colonizarea planetei, despre sistemul solar, meteoriţi, comete, gravitaţie, despre viaţa astronauţilor şi multe alte lucruri inedite.

Au mai rămas încă opt zile în care copiii pot afla secrete cosmice, prin intermediul unei călătorii virtuale fascinante pe planeta Marte. De la începerea expoziţiei şi până în prezent, sute de vizitatori i-au trecut pragul, majoritatea dintre ei fiind elevi ai şcolilor şi ai grădiniţelor din Ploieşti şi judeţul Prahova.

Călătorie virtuală pe planeta Marte

În cadrul expoziţiei, una dintre misiunile pe care o au micuţii astronauţi constă în „lansarea” unei rachete pe Marte. Ajunşi pe „Planeta Roşie”, copiii fac cunoştinţă cu roverul Curiosity, şi descoperă cum pot creşte o plantă în condiţii neprietenoase. În laboratorul geologic, analizează probe de sol marţian la microscop şi descoperă cum poate fi Marte terraformat. În cele din urmă, copiii marchează pământul marţian cu steagul inscripţionat cu mesajul „Primii copii pe Marte”.

La expoziţie sunt aşteptaţi copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani. Accesul este gratuit, pe bază de programare la numărul de telefon 0751.077.835 sau pe adresa de email office@ploiestishoppingcity.ro. Din oră în oră, vor avea loc tururi ghidate în grupuri de maximum 40 de participanţi.

Mai multe detalii pe www.ploiestishoppingcity.ro

Sursa:Comunicat Ploieşti Shopping City