Ploieşti Shopping City a donat tablete educaţionale copiilor defavorizaţi din Prahova, în cadrul campaniei „Reciclează o poveste”

 Campania „Reciclează o poveste”, iniţiată de Ploieşti Shopping City în 2019 şi ajunsă anul acesta la cea de-a opta ediţie, a atins sufletele oamenilor responsabili din comunitate, care au donat sute de cărţi vechi şi deteriorate. În schimbul acestor cărţi, Ploieşti Shopping City, cu susţinerea Carrefour, Magic FM şi Asociatia E-Civis, a adus un sprijin copiilor defavorizaţi din Prahova. 60 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic „Carol I”, din Comuna Valea Doftanei, Judeţul Prahova, au primit tablete educaţionale AllView complet echipate.

În topul european, România se situează pe ultimele locuri când vine vorba de lectură, potrivit Eurostat. Pentru a schimba această statistică, trebuie să încurajăm şi să sprijinim generaţia tânără, iar campania ,,Reciclează o poveste” îşi propune, cu fiecare ediţie, să le ofere o şansă la educaţie copiilor care nu au acces la informaţie. O altă nevoie contemporană este reciclarea, iar implicarea socială şi un stil de viaţă sustenabil sunt cuvintele cheie ale acestei campanii.

,,Ne-am alăturat cu mare bucurie proiectului iniţiat de Ploieşti Shopping City, pentru că promovează valori în care şi noi credem cu tărie: educaţie digitală pentru toţi copiii, importanţa lecturii în formarea personală, altrusim şi dăruire faţă de comunitate. Copiii din şcolile rurale nu au întotdeauna acces la toate instrumentele de care au nevoie pentru a beneficia de educaţie adaptată noilor metode de învăţare, iar această iniţiativă vine ca un minunat răspuns la această nevoie”, a declarat Ana-Maria Stancu, Preşedinte E-Civis.

#ResponsiblyTogether

Campania "Reciclează o poveste" intră sub platforma de responsabilitate socială #ResponsiblyTogether (Responsabili, Împreună) şi reprezintă angajamentul Ploieşti Shopping City pentru dezvoltarea şi susţinerea comunităţii. Aceasta reuneşte toate iniţiativele centrului comercial, dedicate pilonilor de sustenabilitate precum educaţia, comunitatea şi protecţia mediului.

Sursa:Comunicat Ploieşti Shopping City