Până pe 16 septembrie, Ploieşti Shopping City continuă campania ,,Reciclează o poveste”

Până pe 16 septembrie, Ploieşti Shopping City continuă campania ,,Reciclează o poveste”, un program propriu de responsabilitate socială iniţiat în 2019, care s-a născut din dorinţa de a schimba mentalitatea şi comportamentul comunităţii locale privind educaţia şi mediul înconjurător.

10 cărţi aduse la Ploieşti Shopping City reprezintă şansa la educaţie a unui copil defavorizat

În topul european, România se situează pe ultimele locuri când vine vorba de lectură, potrivit Eurostat. 93,5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an, iar rata analfabetismului funcţional este de 40%. Pentru a schimba această statistică, trebuie să încurajăm şi să sprijinim generaţia tânără, iar campania ,,Reciclează o poveste” îşi propune să le ofere o şansă copiilor care nu au acces la educaţie. Astfel, până pe 16 septembrie, pentru fiecare 10 cărţi vechi sau deteriorate predate de către vizitatorii Ploieşti Shopping City la Info Point, centrul comercial dăruieşte o tabletă complet echipată unui copil dintr-o comunitate defavorizată. Tabletele conţin peste 80 de aplicaţii educaţionale, grupate pe 10 categorii. În plus, vizitatorii care predau cărţi vechi sau deteriorate primesc până la 50% reducere la cărţi noi în hipermarketul Carrefour din Ploieşti Shopping City.

Cărţile vechi aduse vor fi reciclate

Din grijă pentru mediul înconjurător şi cu implicarea fiecăruia dintre noi, cărţile vechi vor fi colectate în cadrul unui spaţiu special amenjat în centrul comercial şi vor fi reciclate. Campania este susţinută de Carrefour, Magic FM şi Asociatia ECivis.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.ploiestishoppingcity.ro.

Sursa:Comunicat de presa Ploiesti Shopping City