5 to go îşi extinde reţeaua şi susţine comunităţile locale
De la deschiderea primei cafenele în 2015, ritmul de expansiune 
5 to go a crescut constant, înregistrându-se o evoluţie spectaculoasă la nivelul dezvoltării reţelei de locaţii, care a depăşit deja 300 de unităţi la nivel naţional. În medie, anul acesta au fost deschise 16 noi cafenele lunar, în diferite oraşe din ţară. 
De altfel, dezvoltarea masivă la nivel naţional rămâne un obiectiv principal al 5 to go, care îşi propune un total de 1.000 de cafenele în România în următorii 5 ani. Astfel, oportunitatea de a deschide un business marca 5 to go este mai accesibilă ca oricând pentru antreprenorii pasionaţi de HoReCa şi dornici să investească într-un concept de succes.
5 to go, cea mai accesată franciză din România
De la Bucureşti, 5 to go s-a extins şi a ajuns, treptat, în multe oraşe de provincie. Peste tot, acest concept caracterizat prin pasiune, calitate şi simplitate a fost primit cu entuziasm, atât în oraşele mari, cât şi în cele mici, unde oamenii au fost încântaţi că se pot bucura de o cafea savuroasă chiar la ei acasă. Consumatorii sunt atraşi de experienţa unei cafele de calitate cu un preţ accesibil, dar iau din ce în ce mai mult în calcul şi aspecte precum atmosfera, muzica, serviabilitatea angajaţilor, gama variată de produse cu care sunt întâmpinaţi atunci când intră într-o cafenea şi, desigur, posibilitatea de a lua cafeaua la pachet – toate acestea îi determină să aleagă 5 to go în mod constant.
În jur de 9 din 10 cafenele 5 to go sunt deschise în regim de franciză, iar obiectivul este deschiderea de noi locaţii în ţară, în special în oraşele mici şi mijlocii, unde brandul îşi propune să devină un liant pentru comunitate şi o investiţie profitabilă pentru antreprenorii ambiţioşi care îşi doresc să conducă o afacere de succes. 
Adu oraşul tău pe harta 5 to go!
Celor pregătiţi să spună DA provocării antreprenoriatului, deschiderea unei cafenele 5 to go în regim de franciză le aduce nenumărate avantaje. 
5 to go fiind cel mai mare lanţ de cafenele din Europa de Est, primul din România recunoscut şi premiat internaţional, cu o evoluţie spectaculoasă, concepte inovatoare şi peste 40.000 de clienţi care trec pragul cafenelelor zi de zi, nu trebuie să îţi faci griji cu privire la know-how – nu-ţi va lipsi susţinerea în amenajarea cafenelei, dotarea locaţiei cu aparatura necesară, relaţiile cu furnizorii şi toate celelalte detalii importante pentru un start de succes. 
Cât trebuie să investeşti şi ce primeşti dacă vrei să devii proprietar de cafenea 5 to go
Iată ce trebuie să ştii dacă decizi să te alături grupului 5 to go:
 taxa de franciză este doar 4.500 euro; 
 costul total al investiţiei va ajunge la aproximativ 20.000 de euro, iar francizatul primeşte locaţia „la cheie“;
 perioada minimă pentru care se încheie contractul este de cinci ani şi poate fi prelungită ulterior.
 
Alte beneficii:
Franciză simplu de gestionat;
Consultanţă în alegerea locaţiei, consultanţă contabilă şi juridică;
 Amenajarea locaţiei;
 Training complet;
 Marketing şi promovare.
Reţeta succesului cu aromă de cafea
Pentru ca experienţa consumatorului să fie una de top, este nevoie de implicare, organizare şi de o bună gestionare a resurselor. Dacă toate aceste condiţii sunt întrunite, investiţia este amortizată într-o perioadă de timp relativ scurtă, de 8 – 16 luni, după care te poţi bucura din plin de beneficiile antreprenoriatului. „Sunt antreprenori care au ales să achiziţioneze două sau mai multe francize 5 to go, unii dintre ei chiar fără să fi avut anterior experienţă în domeniul afacerilor, ci doar pasiunea şi dorinţa de a se implica cu toate resursele pentru a obţine rezultate bune. De fapt, acestea sunt singurele must have-uri ca să rezonăm şi să formăm o echipă puternică. Este un business care funcţioneză foarte bine, care aduce profit constant şi care are perspective îmbucurătoare“, spune Radu Savopol, cofondator 5 to go.
Smile, there’s coffee 
Deschiderea unei cafenele 5 to go în oraşele mici creează entuziasm în rândul tuturor, elevi, studenţi, părinţi, bunici sau oameni de carieră, care îşi doresc să se bucure de gust sau să economisească timp atunci când îşi iau cafeaua din mers. La succesul în creştere contribuie şi includerea în portofoliu a noilor game sănătoase şi gustoase, precum cele vegane, fără zahăr sau gluten.
De altfel, brandul 5 to go este apreciat de consumatori mai ales pentru gust, calitatea produselor şi rapiditate în servire, conform unui studiu dezvoltat pentru 5 to go de Reveal Marketing Research.
Despre 5 to go 
5 to go a luat naştere în 2015, iar la finalul anului 2021 a ajuns aproape de pragul de 300 de unităţii, fiind cel mai mare lanţ de cafenele din Europa de Est, dar şi cea mai accesată franciză din România. Radu Savopol şi Lucian Bădilă sunt fondatorii 5 to go, cei care au adus pe piaţa HoReCa din România conceptul inovator de preţ unic pentru toate produsele comercializate. Sub sloganul „Smile, there’s coffee!“, lanţul de cafenele oferă consumatorilor un spaţiu cald şi prietenos, unde cafeaua este actorul principal. Cafeaua folosită este una cu o aromă intensă, corpolentă, cremoasă, ce se constituie într-un amestec unic, creat special pentru lanţul de cafenele 5 to go. Pentru că cifra 5 reprezintă elementul de structură a brandului, echipa 5 to go oferă clienţilor cinci motive principale să revină în una dintre cafenelele din grup: gustul, profesionalismul, rapiditatea, diversitatea şi stilul de viaţă. 
 
Sursa:Comunicat de presa 5 to go Romania